24.9.2013 7:24

Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας

Αμείωτη συνεχίζεται η αντίδραση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλλει για σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, νέα 48ωρη απεργία λέγοντας ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ στο κάλεσμά της αναφέρεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις «δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν κάποια συγκέντρωση και πορεία αλλά να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συναυλία στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται ότι η σημερινή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό από τις 10:30, λόγω της συγκέντρωσης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές

Στην πρώτη θέση των κινητοποιήσεων εξακολουθούν να βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τον απεργιακό τους αγώνα προγραμματίζοντας - εκτός από τη συμμετοχή τους στις δράσεις της ΑΔΕΔΥ - συλαλλητήριο για την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι δάσκαλοι

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, αρχής γενομένης από σήμερα, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων τις αποφάσεις των οποίων μαζί με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία θα συνεκτιμήσει η ΔΟΕ προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κλείνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργία στις εφορίες, τα νοσοκομεία, τους δήμους και τα δικαστήρια

Στους υπόλοιπους κλάδους, συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η ομοσπονδία των εργαζομένων στις Εφορίες με βασική διεκδίκηση του κλάδου τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τις επόμενες 48 ώρες τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση των δύο επόμενων ημερών θα συμμετάσχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι με απόφαση της ΟΔΥΕ διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και στελέχωση  με εξειδικευμένο προσωπικό.

Κλειστοί θα παραμείνουν, τέλος, σήμερα και οι Δήμοι όλης της χώρας λόγω της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ