9.1.2017 16:33

Παράλογη (;) απαίτηση

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΙ.ΑΛ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κάθε άλλο παρά με το δεξί μπήκε το 2017 για τους δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονται στη ΒΙ.ΑΛ. με την Ύπατη Αρμοστεία να ανακοινώνει ότι δεν είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτεί την καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τον χώρο εργασίας τους.

Τα δωρεάν δρομολόγια είχαν ξεκινήσει έπειτα από τις φθορές που υπέστησαν στα λάστιχα των αυτοκινήτων τους πριν 4 περίπου μήνες όταν ένα μεσημέρι τα βρήκαν σκασμένα. Με δεδομένη την ανασφάλεια που υπήρχε τότε αποφασίστηκε η μετακίνηση των εργαζομένων με λεωφορείο που θα ενοικίαζε η Ύπατη Αρμοστεία, με τους ίδιους να συμμετέχουν με ένα καθαρά συμβολικό ποσό.

Όμως χωρίς καμία προειδοποίηση το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι τα δωρεάν δρομολόγια σταματούν κι έτσι δεκάδες εργαζόμενοι έμειναν χωρίς μεταφορικό μέσο.

Παρά τη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού, δεν προέκυψε κάποια λύση με τον τελευταίο να υπογραμμίζει μέσω του «π» ότι δεν μπορεί ο Δήμος να επωμιστεί το κόστος της μεταφοράς των εργαζομένων αφού δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Οι εργαζόμενοι από την αρχή γνώριζαν ότι ο τόπος εργασίας τους είναι η ΒΙ.ΑΛ.», ανέφερε ο κ. Βουρνούς στον «π».

Οι ίδιοι πάντως κατηγορούν ευθέως και το νέο διοικητή του hotspot Θ. Τσιγκαλάγη ότι γνώριζε το πρόβλημα εδώ και μία εβδομάδα χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια ενέργεια για την επίλυσή του.

Όπως πάντως έγινε γνωστό τελικά το ΚΤΕΛ θα δρομολογήσει λεωφορείο στη γραμμή ΒΙ.ΑΛ. – κέντρο πόλης, με το κόστος να πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ