5.7.2016 10:59

Παραλαμβάνεται το Master Plan του λιμένα

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ένα βήμα πριν τη παραλαβή και δημοσιοποίηση του πολυπόθητου Master Plan που θα ξεκλειδώσει βασικές δυνατότητες του κεντρικού λιμένα του νησιού, βρίσκεται πλέον το Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι Μ. Μπελέγρης και Μ. Βουρνούς έχουν συνάντηση με την ομάδα των μελετητών που έχει επιφορτιστεί με την εκπόνηση του σχεδίου ώστε να μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη δημοσιοποίησή του.

Σύμφωνα με τον Μιχ. Μπελέγρη, παρότι η προθεσμία παράδοσης του Master Plan ήταν προγραμματισμένη νωρίτερα, η καθυστέρηση εκ μέρους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη διαδικασία της γνωμοδότησης προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση, πρόβλημα το οποίο πλέον επιλύθηκε.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μετά τη δημοσιοποίηση θα ακολουθήσει διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων η οποία θα διαρκέσει 15- 20 ημέρες και ταυτόχρονα το master plan του λιμένα θα παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία μέσα από ημερίδα στο Ομήρειο, οπότε και θα κατατεθούν οι προτάσεις των πολιτών.

Τελευταίο στάδιο αποτελεί η τελική έγκριση του σχεδίου, πιθανά στο πρώτο 15νθημερο του Σεπτέμβρη, από τη διυπουργική επιτροπή η οποία θα σημάνει και το «καλώς έχειν» για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και έργα στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ