4.7.2013 10:23

Παρακάμπτεται ο Ζυφιάς

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται για χρήση σε λίγες μέρες ο δρόμος της παράκαμψης του Ζυφιά προϋπολογισμού 1.835.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2015, που είναι τμήμα του συνολικού οδικού έργου παράκαμψης Χαλκειούς, Ζυφιά και Αγ. Γεωργίου Συκούση.

Οι ταμπέλλες σήμανσης έχουν τοποθετηθεί και απομένουν οι διαγραμμίσεις για να συμπληρωθεί η γενικά καλή πρώτη εντύπωση από την εικόνα των εργασιών.

Παρακάμψεις Χαλκειούς και Συκούση

Αντίθετα ελάχιστα έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατασκευής του δρόμου παράκαμψης του Αγ. Γεωργίου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα για την παράκαμψη του Χαλκειούς, με άμεσο κίνδυνο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και να χαθεί για την περιοχή.

Οι 30.000 ευρώ που απαιτούνται για τη μελέτη δεν έχουν εξασφαλιστεί, υπηρεσιακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ζητηθεί η χρηματοδότηση της από τα υπόλοιπα έργων του ΕΣΠΑ που δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά δεν είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να κινηθεί και να διεκδικήσει πιστώσεις από αυτούς τους κωδικούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ