16.9.2013 11:07

Παρακαλά να διδάξει στα Ψαρά και δεν την παίρνουν

ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την ώρα που το σχολείο των Ψαρών λειτουργεί με έναν μόνο δάσκαλο και του λείπουν τρεις εκπαιδευτικός δασκάλα ζητά να αποσπαστεί στα Ψαρά και η αίτηση της δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο.

23 παιδιά όλα κι όλα φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο των Ψαρών.  Το σχολικό κουδούνι στις 11 του μήνα θα έπρεπε να βρει τα παιδιά στο σχολείο μαζί με τους τέσσερις δασκάλους τους. Αντί γι αυτό υπάρχει μόνο ένας δάσκαλος και οι υπόλοιποι αναμένονται εντός του Οκτωβρίου.

Μια θέση δασκάλου στα Ψαρά για πολλούς θεωρείται {δυσμενείς μετάθεση{. Για την Μ. Παπαδάτου όμως είναι οικογενειακό ζήτημα. Η ίδια τις προηγούμενες χρονιές υπηρετούσε στο σχολείο των Ψαρών.  Για φέτος αυτή και ο σύζυγος της (γυμναστής) είχαν ζητήσει μετάθεση στη Ζάκυνθο. Η δική της θέση εγκρίθηκε στο ΠΥΣΠΕ Ζακύνθου, του συζύγου όμως απορρίφθηκε και εκείνος παρέμεινε στα Ψαρά.

Για να μην χωριστεί η οικογένεια στις δυο άκρες της χώρας, ο ένας στο Ιόνιο Πέλαγος και ο άλλος στο Αιγαίο η κ. Παπαδάτου αιτήθηκε να αποσπαστεί στα Ψαρά αλλά δεν εγκρίθηκε ακόμη η απόσπαση της.

Το θέμα που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραλογισμού που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου δεν λαμβάνονται υπόψιν οι άνθρωποι παρά μόνο τα νούμερα,  έχει απασχολήσει τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και τις τελευταίες μέρες έφτασε και στον αντιπεριφερειάρχη.

Ο Κ. Γανιάρης μάλιστα με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας ζητά με δεδομένες τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την ιδιαιτερότητα του ηρωικού νησιού των Ψαρών, να επιστρέψει η δασκάλα στο σχολείο του ακριτικού μας νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ