11.2.2013 14:23

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού νωρίτερα σήμερα, ο Ποντίφικας Βενέδικτος ΙΣτ' (κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ) πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' είναι ο 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Είναι επίσης ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού.
Μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β', ο Ράτσινγκερ εξελέγη από το συμβούλιο των καρδιναλίων στις 19 Απριλίου 2005, και μετά τον Αδριανό ΣΤ', έγινε  ο πρώτος γερμανός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας μετά από 482 χρόνια.
Τρεις μέρες πριν εκλεγεί Πάπας έκλεισε τα 78. Έτσι από το 1730 και μετά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκλεγμένος Πάπας. Το όνομα που επέλεξε για την ενθρόνισή του ήταν Βενέδικτος ΙΣτ'.
Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα από το 1415.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ