18.1.2016 18:18

Παραδίδουν τη... σοδειά

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΧΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 150 ΤΟΝΟΥΣ

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο εργοστάσιο της Ε.Μ.Χ. στην Καρδαμάδα, η παραλαβή της παραγωγής των μαστιχοπαραγωγών για της εσοδεία του 2015.

Η παραγωγή λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, (απουσία βροχοπτώσεων κατά τη θερινή περίοδο άρα και ζημιών), αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι. "Η φετινή παραγωγή υπολογίζεται στους 150 τόνους, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρσι" δήλωσε στον "π" ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος.

Ήδη οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει και κλείνουν ραντεβού προκειμένου η σοδειά τους να "περάσει" από το σκάνερ που θα εκτιμήσει και την τιμή στην οποία η Ε.Μ.Χ. θα αγοράσει το προϊόν από τον παραγωγό.

Φέτος για πρώτη χρονιά υπάρχουν ήδη ποσότητες στη διάθεση της Ε.Μ.Χ. από τη λειτουργία του μηχανήματος καθαρισμού- διαλογής του μαστιχιού. "Έχουμε ήδη παραλάβει 58 τόνους μαστίχι ψιλό κι αναμένεται συνολικά να παραλάβουμε άλλους 80" σχολίασε ο κ.  Τούμπος.

Η παραλαβή θα συνεχίζεται κανονικά στο εργοστάσιο με τη γνωστή διαδικασία των ραντεβού για τους μαστιχοπαραγωγούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ