13.11.2014 11:16

Παραδίδεται αλλά χωρίς φορέα διαχείρισης [BINTEO]

ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΡΑΡΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό το φράγμα του Κατράρη στην Καλαμωτή δίνει η ΔΕΥΑ Χίου που ήδη υπέβαλλε αίτημα προς την Περιφέρεια προκειμένου να οριστεί ως διαχειριστής του φράγματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Απ. Τζιώτη το φράγμα θα παραδοθεί μέσα στον επόμενο μήνα χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει οριστεί ο διαχειριστής του.

Αυτό όπως είπε, επιφέρει διάφορους κινδύνους με κυριότερο από όλους το ενδεχόμενο λεηλασίας του υδρευτικού τομέα του φράγματος, μιας και ο καθένας θα μπορεί να συνδέεται στο δίκτυο και να παίρνει ανεξέλεγκτα νερό.

Ο δεύτερος και μεγαλύτερος κίνδυνος είναι αυτός που αφορά στην ύδρευση από το φράγμα καθώς απαιτούνται επιπλέον εγκαταστάσεις πέρα του ταχυδιυλιστηρίου αφού το νερό είναι κακής ποιότητας με ότι συνεπάγεται για όσους το καταναλώνουν.

«Στόχος μας είναι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και αφού μας παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να προχωρήσουμε στην ύδρευση και άρδευση της περιοχής με καλής ποιότητας νερό», δήλωσε ο κ. Τζιώτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ