6.3.2017 15:42

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ: Θλίψη για τον θάνατο ενός αξιόλογου Χιώτη

Η Χιακή παροικία της Αυστραλίας πενθεί για τον θάνατο του 76χρονου Παντελή Κολοκυθά που κηδεύτηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο πλήθος συγγενών και φίλων του παρακολούθησε την νεκρώσιμη ακολουθία που έγινε στο ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Λίβερπουλ του Σίδνεϊ και τον συνόδευσε ως την τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Λίβερπουλ.

Ο Παντελής Κολοκυθάς γεννήθηκε στο Άγιο Γάλας της Χίου και μετανάστευσε στην Αυστραλία στην δεκαετία του ’60.

Ποτέ του όμως δεν ξέχασε το χωριό του, την Χίο και την Ελλάδα. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πρόεδρος την Χιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας και την Χιακή Αδελφότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας και με αυτή την ιδιότητα πολλές φορές στο μέτρο των δυνατοτήτων του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στην Χίο.

Οι φορείς τους οποίους εκπροσώπησε έχουν στείλει σημαντικές δωρεές για διάφορα έργα που γίνονται στο νησί.
Ο ίδιος πρωτοστάτησε και σε κάθε καλό αγώνα της ομογένειας για την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας και τα εθνικά μας θέματα.

Ο Παντελής Κολοκυθάς άφησε πίσω του την σύζυγό του Βαρβάρα, τα παιδιά τους Γιάννη, Ελένη, Παναγιώτη και Ιωάννη και τα εγγόνια τους Παντελή, Δημήτρη, Χρυσάνθη και Δημήτρη.

Σωτήρης Χατζημανώλης

πηγή :http://www.amanivoice-chios.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ