7.12.2012 9:12

Πάνω που θα πληρωθεί, θα διακόψει

Στις Συμπληγάδες της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας έχει μπλέξει η ταχύτητα της ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της Απλωταριάς. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο ανάδοχος έχει τραβήξει φρένο, παρότι, βάση των συμβατικών του υποχρεώσεων, έπρεπε να βρίσκεται στα μπετά κι εκείνος έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση των πλακών. Τι θα κάνατε εσείς στη θέση του, αν διαπιστώνατε ότι ο λογαριασμός που στείλατε δε λέει να πληρωθεί;
Το αρχικό «λεφτά υπάρχουν» που ώθησε τις εργασίες χάθηκε στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην αφήνει λιμνάζοντα αναπορρόφητα χρήματα την ώρα που βγαίνει ως επαίτης ανά την υφήλιο. Κρατά, επομένως, τις προοριζόμενες για το ΕΣΠΑ πιστώσεις και τις … απασφαλίζει μόνο με υπουργικές υπογραφές, όταν φτάσουν στα χέρια του Περιφερειακού Ταμείου οι λογαριασμοί. Μια τέτοια κίνηση συνεπάγεται επιπλέον χρονοτριβή περίπου 10 ημερών, την οποία υφίσταται τώρα ο ανάδοχος του έργου.
Ανεξάρτητα αν δε θεραπεύεις την οικονομία προσθέτοντας κι άλλες δόσεις γραφειοκρατίας, η χρηματοδότηση υπάρχει, είναι δεδομένη, μόνο που πάνω που θα πληρωθεί ο λογαριασμός, θα διακοπούν οι εργασίες για τα χριστουγεννόσκολα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ