19.9.2015 13:20

Πάνω από 1500 μετανάστες στο νησί

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο ρεκόρ αφίξεων καταγράφηκε την Παρασκευή σε ότι αφορά στις αφίξεις των μεταναστών στη Χίο που ξεπέρασαν τα 1000 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας στο κέντρο υποδοχής του Μερδινιδίου βρίσκονται περί τα 1100 άτομα ενώ πέριξ του Λιμεναρχείου και στον κήπο περί τους 500 πρόσφυγες.

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου 510 άτομα ταξίδεψαν από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί αίτημα από την Αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσει στο λιμάνι του νησιού το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αίτημα των αρχών της Χίου για προσέγγιση του πλοίου στη Χίο, βρήκε πρόσφορο έδαφος με το αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώνει τηλεφωνικά τον Μ. Βουρνού ότι το «Βενιζέλος» θα προσεγγίσει το νησί μας χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή η ώρα άφιξής του.

Παράλληλα η Αστυνομία με εντολή του Αρχηγείου και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο  το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, έστειλε εντολή η καταγραφή των δαχτυλικών αποτυπωμάτων να γίνεται με τον καθιερωμένο τρόπο (μελάνι) και όχι ηλεκτρονικά.

«Αυτό γίνεται για να μπορούμε να εξυπηρετούμε περισσότερα άτομα. Έπειτα παίρνουμε τα αποτυπώματα και τα περνάμε εμείς στο ηλεκτρονικό σύστημα», ανέφερε στον «π» ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χίου Δ. Αυγερινός.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ