13.9.2016 11:20

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ξεχνά την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α.

Σύμμαχο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Πρωθυπουργός συμβάλει στη λύση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν φορτωθεί οι επιχειρήσεις εξαιτίας των πολιτικών ύφεσης και  λιτότητας των τελευταίων ετών.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου πανηγυρίζει για το πάγωμα

όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες μέχρι τέλους του 2016

«Σε συνδυασμό με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το φορολογητέο εισόδημα του 2015, από την 1/1/2017, δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, να κάνουν ουσιαστική επανεκκίνηση στις δραστηριότητες τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει και στο δεύτερο στοιχείο ενίσχυσης των ΜΜΕ, που αναγγέλθηκε στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, αυτό της δημιουργίας ενός ακατάσχετου ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων πληρωμών των επιχειρήσεων, προς Δημόσιο, Ασφαλιστικούς φορείς, εργαζόμενους, προμηθευτές κ.λ.π.

«Η κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος λογαριασμός και για εισπράξεις επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων, χωρίς να τον κίνδυνο της κατάσχεσης, θα απεγκλωβίσει σημαντικά ποσά που αυτή τη στιγμή παραμένουν δεσμευμένα και ανείσπρακτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και μπορεί αυτά τα μέτρα να είναι η μία όψη του νομίσματος, όμως η άλλη επιτάσσει την αύξηση του ΦΠΑ από 1/1/2017 από τα επίπεδα του 5%, του 9% και του 17%, στα επίπεδα του 6%, του 13% και του 24%. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ