12.11.2015 12:53

Πανεργατική κινητοποίηση σε άδειες πλατείες και με ανοιχτή αγορά [ΦΩΤΟ]

ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Ισχνή για μία ακόμη φορά ήταν η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα μέτρα που προβλέπονται μέσα στο τρίτο μνημόνιο. Παρά τη σφοδρότητα των μέτρων οι πολίτες φαίνεται ότι γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα που απηύθυναν τα συνδικαλιστικά σωματεία αφού σε τοπικό επίπεδο οι δύο συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Βουνακίου αλλά και του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς δεν είχαν την αναμενόμενη απήχηση.

Με κύριο αίτημα να μην περικοπούν περεταίρω μισθοί και συντάξεις οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις διαδήλωσαν την αντίθεσή τους κατά των «ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα χαρακτήρισαν τη σημερινή απεργία ως «μητέρα των μαχών», καθώς -όπως επισήμαναν σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ- «απέναντι στη νέα λαίλαπα των μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Σε ότι αφορά πάνως το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε απεργία, ελάχιστα ήταν τα στελέχη του κυβερνητικού στρατοπέδου που έδωσαν το "παρών", την ίδια ώρα που η πλειονότητα των καταστημάτων της Απλωταριάς παρέμειναν ανοιχτά εξυπηρετώντας τον κόσμο. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ