26.6.2015 12:19

Πανελλήνιες: Ο πρώτος των πρώτων έγραψε σχεδόν σε όλα τα μαθήματα 20!

Ο Φαίδων Ανδρεαδάκης από τη Λαμία συγκέντρωσε 19.880 μόρια στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο - Θέλει να σπουδάσει Φυσική - «Δεν απογοητεύομαι λόγω της κρίσης, γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Εγώ θα παλέψω για το καλύτερο», σημειώνει

Σε μία Ελλάδα που βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν κι επιμένουν να διεκδικούν όσα δικαίως κέρδισαν με τους κόπους τους. Σε αυτή την Ελλάδα, που η κατάσταση μοιάζει να επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα, η νέα γενιά αντιστέκεται και δεν επιτρέπει σε κανέναν να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι άριστοι μπορεί να ήταν λιγότεροι εν συγκρίσει με την περυσινή χρονιά, όμως, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ένας μαθητής κατάφερε να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο βαθμό από όλους. Ο «πρώτος των πρώτων» για το 2015 είναι ο Φαίδων Ανδρεαδάκης από το 6ο Λύκειο Λαμίας που συγκέντρωσε 19.880 μόρια στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, στη Χημεία, στη Φυσική Κατεύθυνσης και στη Φυσική Γενικής Παιδείας, 19,5 στη Βιολογία Κατεύθυνσης και 19,1 στην Έκθεση.

«Διάβασα αρκετά κι ήμουν αφοσιωμένος στο στόχο μου. Δεν ήταν δουλειά ενός έτους ή λίγων ετών, αλλά δουλειά που ξεκίνησε ακόμη κι από το Δημοτικό. Ήμουν πάντα καλός μαθητής κι έκανα φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο. Οι γονείς είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί και χάρηκαν πολύ για την επιτυχία μου. Νιώθουν δικαίωση που οι θυσίες που έκαναν έπιασαν τόπο», λέει στο protothema.gr ο Φαίδων, που είναι σίγουρος για το επόμενο βήμα του.  

«Θα δηλώσω Φυσικό Αθηνών. Πάντα αυτό ήθελα να σπουδάσω. Η Φυσική μου αρέσει και την θεωρώ ιδιαίτερα γοητευτική επιστήμη», τονίζει, προσθέτοντας πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επί της παρούσης στη χώρα ναι μεν τον προβληματίζουν, αλλά, εκείνος δεν απογοητεύεται. 

«Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι δεδομένη και τη γνωρίζουμε όλοι. Μακάρι να μην ήταν έτσι και να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δεν απογοητεύομαι και πιστεύω πως δεν πρέπει να απογοητεύομαι ως νέος, γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Εγώ θα παλέψω για το καλύτερο», ο Φαίδων, καταλήγοντας στα εξής: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, αλλά αυτή η επιθυμία δε θέλω να μου στερήσει μία διεύρυνση γνώσεων που μπορεί να μου προσφέρει  το εξωτερικό. Εννοείται πως όλοι θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω όλοι όσοι έφυγαν και να βοηθήσουν η Ελλάδα να φτάσει εκεί ψηλά που πρέπει να φτάσει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ