12.12.2012 13:08

Το Παν. Αιγαίου πρώτο θύμα της διοικητικής μεταρρύθμισης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Άνεργοι σε ένα βράδυ έμειναν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έξι στη Χίο, μετά τη διαγραφή τους από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου».
Ο υπουργός διέγραψε από τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων ουσιαστικά, διοικητικούς υπαλλήλους από τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας μεταξύ των οποίων και του Παν. Αιγαίου.
Στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια του υπουργού αντιτίθενται οι πρυτάνεις.
Συγκεκριμένα, με επιστολή που υπογράφουν οι πρυτάνεις Πάρις Τσάρτας, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Γιάννης Μυλόπουλος χαρακτηρίζουν την πράξη αυτή του υπουργού αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη.
«Αντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή» υποστηρίζουν.
Επίσης τονίζουν πως «πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν ''έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης'', όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να ''καλύψει'' την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων».
Τέλος, συμπληρώνουν πως οι πράξεις αυτές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης , «καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας» και καλούν από τον κ. Μανιτάκη να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ως είχαν στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να παρέμβει άμεσα ως ηγεσία του εποπτεύοντος τα ΑΕΙ υπουργείου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ