27.5.2013 11:16

«Πάμε κόντρα στο χειμώνα»

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Η ενίσχυση του πυροσβεστικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή της  περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με αγωνιστική, ριζοσπαστική και ταξική κατεύθυνση, ήταν ο στόχος της διήμερης επίσκεψης στο κλιμάκιο της Χίου των συνδικαλιστών της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, στα πλαίσια των προγραμματισμένων περιοδειών σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου.
«Η ανασύνταξη των συνδικαλιστικών οργάνων του σώματος πρέπει να είναι η μοναδική απάντηση στα αδιέξοδα και τα οξυμμένα προβλήματα που ταλανίζουν τους πυροσβέστες, όπως και όλους τους εργαζόμενους της χώρας», υποστήριξαν στη συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π. στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών Δημήτρης Βλάχος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Λευτέρης Παράλαιμος. Παρόντες στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Χίου Νίκος Κολλιάρος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Ομοσπονδία Γιώργος Ζώας.
«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, που ανατρέπεται ολόγυρα
μας το σύνολο σχεδόν των εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν
με πολύχρονους αγώνες και θυσίες, δεν επιτρέπεται καμία ανοχή σε συμβιβασμένες ηγεσίες, σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η παθητική στάση δεν ενθαρρύνει μόνο τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία, αλλά και τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν συμβάλλει στην επέλαση της βάρβαρης –ταξικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να περάσει τα αντεργατικά και αντιδραστικά της μέτρα σε βάρος μας», τόνισαν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ