31.8.2016 16:49

ΠΑΜΕ Χίου: «Το παιχνίδι είναι στημένο σε βάρος των εργαζομένων»

Τα πυρά του κατά της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τα εργασιακά εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή της η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ.

Σε αυτό σημειώνει ότι το «το παιχνίδι είναι στημένο σε βάρος των εργαζομένων» και προσθέτει ότι:

«Κουβέντα δεν έβγαλαν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, του ΕΚ και του Σωματείου Οικοδόμων για το ποιος ευθύνεται, για την καπιταλιστική κρίση, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΕΝΦΙΑ. Όλοι τους κόπτονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη και καλούν και τους εργαζόμενους να ταχθούν σε αυτό το στόχο δηλαδή στη σφαγή τους.

Τέτοιους εκπροσώπους των εργαζομένων  "έχουν την τιμή να φιλοξενούν" όπως επανειλημμένα τόνιζαν οι του ΕΚ στη συνέντευξη.

Θυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ μόλις πριν ένα μήνα έσπευσε να στηρίξει τις αξιώσεις του ΣΕΒ(!), για τις οποίες όχι απλά δεν έβγαλε κουβέντα αλλά στα πλαίσια της «εθνικής» γραμμής έτρεξε να συμφωνήσει με τους Βιομήχανους, αρκεί να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, και κάλεσε την κυβέρνηση να γίνει αρωγός ώστε να προχωρήσει η συμφωνία. 
Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΚ και οι φιέστες που στήνουν με τα πρωτοπαλίκαρα της ΓΣΕΕ ζητώντας τους και βοήθεια!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν πως οι ηγεσίες αυτές χρόνια τώρα στη Χίο λάμπουν δια της απουσίας τους και δια της απεργοσπασίας τους από τους ταξικούς αγώνες. Από την οργάνωση των απεργιών, την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και όσων την υπηρετούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες, στον εργοδοτικά και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του ΕΚ και να κάνουν το βήμα αλλάζοντας τους συσχετισμούς, στηρίζοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε πορεία σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και υπεράσπισης των συμφερόντων τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ