4.7.2013 13:32

Πάμε για πάρκινγκ στο Τάγμα Δεσπότη

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ «π»

Πρόσφορο έδαφος βρήκε η πρόταση του «π» για δημιουργία πάρκιγκ σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη περιοχή Τάγμα Δεσπότη και εκμετάλλευση κατά τη θερινή περίοδο για την ίδια χρήση του χώρου στάθμευσης στις φοιτητικές εστίες, ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή Τάγμα Δεσπότη.

Όπως είπε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, από τον Δήμο Χίου έχει κατατεθεί επίσημη έγγραφη πρόταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου στάθμευσης των φοιτητικών εστιών κατά τη θερινή περίοδο ενώ ανάλογη πρόταση έχει κατατεθεί σε Χιώτη ιδιοκτήτη οικοπέδου της περιοχής, που διαμένει στην Αγγλία.

«Η Τροχαία απαγορεύει τη στάθμευση κι από τις δυο πλευρές του δρόμου στην περιοχή Τάγμα Δεσπότη. Οι λουόμενοι όμως ανεξάρτητα από αυτό εξακολουθούν και σταθμεύουν τα οχήματα τους ακριβώς πάνω από τη θάλασσα ώστε να μην περπατούν. Ο Δήμος Χίου θα προχωρήσει στη δημιουργία χώρων στάθμευσης στην περιοχή αλλά είναι και θέμα νοοτροπίας των δημοτών να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη όσο κι επικίνδυνη κατάσταση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στις δυο πλευρές του δρόμου. Αυτό που τυπικά μένει είναι η θετική ανταπόκριση και των δυο (Πανεπιστημίου και ιδιώτη)και οι χώροι στάθμευσης θα είναι στη διάθεση του κοινού. Φτάνει η περιοχή να αστυνομεύεται και οι πολίτες να πειθαρχήσουν στο νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ