29.10.2013 14:46

Παίζουν με τα νεύρα των πολιτών

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τραγελαφικά περιστατικά με θύματα δεκάδες πολίτες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Χίου καθώς ο αυξημένος φόρτος εργασίας σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό δημιουργούν προστριβές μεταξύ ιατρών και εξυπηρετουμένων.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ πολίτες έχουν πάρει παραπεμπτικό από την γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, καταβάλλοντας φυσικά το αντίτιμο των 5 ευρώ, εν τέλει δεν εξυπηρετήθηκαν, με το προσωπικό να αρνείται να παραλάβει παραπεμπτικά μετά τις 09:30 το πρωί.

Πρόβλημα στο Μικροβιολογικό

Στο στόχαστρο των καταγγελλόμενων βρέθηκε για μία ακόμη φορά το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου καθώς οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν πολίτες στον «π», αρνούνται να παραλάβουν παραπεμπτικά από τη Γραμματεία με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να εξεταστούν.

Τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα με δεδομένο ότι οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ουκ ολίγες φορές το ιατρικό προσωπικό του Μικροβιολογικού έχει έρθει σε λεκτικές αντεγκλήσεις με πολίτες που προσπαθούσαν να εξυπηρετηθούν.

Την προβληματική εικόνα, δηλαδή ότι τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου έχουν αναλάβει φόρτο εργασίας εξαιτίας της έλλειψης υποδομών άλλων υπηρεσιών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι έκρυθμη, επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Π. Μπουμπάρης, αρνούμενος ωστόσο ότι υπάρχουν πολίτες που δεν εξυπηρετούνται, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις καταγγελίες που γίνονται.  

«Μπορώ να κατανοήσω ότι υπάρχει πολύ δουλειά ειδικά σε ένα Τμήμα όπως το Μικροβιολογικό. Το πρόβλημα για εμένα, και εκεί θα πρέπει να σταθεί η εφημερίδα σας, είναι γιατί άλλες υπηρεσίες δεν έχουν τη δυνατότητα μικροβιολογικών εξετάσεων και τα φορτώνεται όλα το Νοσοκομείο.

Θέλω να είμαι σαφής. Το Νοσοκομείο και οι Ιατροί δίνουν πάντα προτεραιότητα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές. Αν κάποιος νοσηλευόμενος χρειαστεί να κάνει 5 φορές την ημέρα εξετάσεις, θα τις κάνει και μετά θα εξυπηρετηθούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν γίνεται παντού να κάνουμε υπομονή και στο Νοσοκομείο να θέλουμε να είμαστε πάντα πρώτοι», σημείωσε ο κ. Μπουμπάρης δίνοντας τα εύσημα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλει για τη σωστή λειτουργία του ιδρύματος.

Σε απόγνωση οι πολίτες

Πέραν των όσων αναφέρει ο διοικητής «στρογγυλοποιώντας» για άλλη μια φορά την κατάσταση, πολίτες αναφέρουν τραγελαφικά περιστατικά στα οποία όπως υποστηρίζουν δέχτηκαν μέχρι και το μένος των γιατρών επειδή ζήτησαν να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που είχαν πληρώσει. Τα περιστατικά έχουν ξεπεράσει την απλή καταγραφή, όμως η ανοχή που επιδεικνύει το Νοσοκομείο είναι απαράμμιλη και ο προβληματισμός που καταγράφεται έντονος. Ιδιαίτερα όσον αφορά στη λειτουργία του Μικροβιολογικού, δικαιολογίες ότι δεν μπορούν να ληφθούν περισσότερα από 5 δείγματα εξετάσεων την ημέρα μοιάζουν εξωπραγματικές, ενώ η ίδια η στάση της διεύθυνσης που γνωρίζει τα περιστατικά στα οποία έχει αντιπαρατεθεί με πολίτες με απίστευτα επιχειρήματα, καταδεικνύει ότι η κατάσταση έχει διαφύγει της λογικής αντιμετώπισης. Ο κ. Μπουμπάρης από την άλλη... ας κάνει ότι δεν γνωρίζει...

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ