5.1.2016 15:48

«Παίζει» χωρίς αντίπαλο

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΑΡ. ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ ΣΤΗ Δ/ΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ

Νέος προϊστάμενος στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα είναι για την επόμενη πενταετία….ο παλιός!

Ο Αριστείδης Κελεπερτζής θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση αφού  «παίζει» μόνος χωρίς αντίπαλο. Θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος και έχει μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τις εκλογές για την κάλυψη της θέσης, οι οποίες θα διεξαχθούν την Παρασκευή από τις 08:00 έως και τις 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Βουνάκι.

Πιστοποίηση

Όλοι οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων θα κληθούν να «πιστοποιήσουν» τυπικά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του εν ενεργεία και επόμενου προϊστάμενου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την εκλογή του, χωρίς αγωνία και σασπένς.

Στην αρχή της διαδικασίας πολλοί είχαν εκφράσει την πρόθεση να υποβάλλουν υποψηφιότητα, αλλά τελικά κανείς δεν το επιχείρησε.  Ο προϊστάμενος αποδίδει αυτή την εξέλιξη στην εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του οι συνάδελφοι, τον αλληλοσεβασμό, το αίσθημα δικαίου, ένωσης των δυνάμεων και της κοινής θέλησης για το καλό της παιδείας του τόπου μας, που εδραιώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του.

«Όταν είσαι κοντά στους συναδέλφους, τους σέβεσαι και τους εκτιμάς, αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά. Μέτρησε η επίλυση των προβλημάτων σε εκπαιδευτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο πολλές φορές, το ότι αισθάνονται ασφάλεια, είμαι δίπλα τους, κουβεντιάζουμε. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Συζήτησα με πολλούς συναδέλφους και μου πρότειναν  να συνεχίσω», τονίζει ο μοναδικός υποψήφιος, προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο.

Στόχοι

Προτεραιότητα  για την επόμενη πενταετία δίνει στο πολύ δύσκολο έργο της μετεγκατάστασης και στέγασης σε ιδιόκτητο κτίριο  Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του Ειδικού δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου, το οποίο  στεγάζεται προσωρινά στο πρώην κτίριο του “ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ”, στην περιοχή του  Λατομίου.

«Υπάρχει ο χώρος στην περιοχή του Φόρου, ανάμεσα στο 9ο δημοτικό και το 5ο νηπιαγωγείο. Η πρώην Νομαρχιακή αρχή έχει καταρτίσει ένα μέρος των απαιτούμενων μελετών,  απαιτείται η εξασφάλιση πιστώσεων για την ολοκλήρωση τους και την κατασκευή του έργου. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.  Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς για να δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες και να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους», τονίζει.

«Ταυτόχρονα, βέβαια, μέσα στην κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε, πρέπει συνολικά το καράβι της παιδείας να οδηγηθεί σε ήρεμα νερά. Πρέπει να γίνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία να εκτιμηθεί και να  αγκαλιστεί από τις οικογένειες  η προσπάθεια που γίνεται. Παράλληλα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών πρέπει να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν ή παρουσιάζονται στην πορεία και να αναβαθμιστούν οι σχολικές μονάδες».  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ