5.4.2016 16:49

Το παίρνουν μόνο απαλλαγμένο από τα βαρίδια

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το πρώτο βήμα για τη διάσωση του γηπέδου της ΕΠΣ Χίου στην Καλλιμασιά, που από την  ολοκλήρωση και παράδοση του από την ΕΠΟ μέχρι σήμερα έχει αφεθεί  χωρίς καμιά απολύτως συντήρηση κι επισκευή και χωρίς να καλύπτει κανείς τα έξοδα λειτουργίας του, με πρώτιστα τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, έγινε την Παρασκευή με την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων της ΕΠΣ Χίου, του Δήμου, του Νομικού Προσώπου και του Όμηρου Καλλιμασιάς.

"Ναι" με προϋποθέσεις

Ζητούμενο είναι το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που διέπει το γήπεδο της Καλλιμασιάς, το οποίο κατασκευάστηκε από την ΕΠΟ και παραδόθηκε στην τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίο, που αδυνατεί από τότε μέχρι και σήμερα να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας και επισκευαστικών αναγκών του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκφράστηκε η άποψη από τον αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων Ανδρ. Βεργίτση και από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Π. Καμπούρη, ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει το συγκεκριμένο γήπεδο, εφόσον η ΕΠΣ Χίου πάρει πίσω το εξώδικο που έχει αποστείλει προς αυτόν και εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο με προηγούμενες οφειλές και κυρίως με αυτές που αφορούν στη ΔΕΗ.

" Η πρόταση που κάναμε σαν νομικό πρόσωπο είναι ότι θα αποδεχτούμε να έρθει η χρήση στη δική μας κυριότητα με τη μόνο διαφορά ότι δεν θα αξιώσει τίποτα η ΕΠΣ Χίου, από τις προηγούμενες οφειλές της χρήσης του γηπέδου, προς τρίτους", δήλωσε στον "π"  ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Π. Καμπούρης επισημαίνοντας πως ο Δήμος δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση οφειλής προς τη ΔΕΗ κι αυτό είναι κάτι που οφείλει να το εξετάσει και να το αντιμετωπίσει η ΕΠΣ Χίου.

Στο γήπεδο της ΕΠΣ Χίου η μπάλα

Το πρώτο βήμα έγινε, υπάρχει πρόσφορο έδαφος και διάθεση συζήτησης η οποία με πράξη καλή θέλησης από τη ΕΠΣ Χίου οφείλει να βρει συνέχεια με απόσυρση του εξωδίκου. Από κει και μετά Νομικό Πρόσωπο και Όμηρος Καλλιμασιάς βρίσκονται σε διερευνητικές επαφές για τη μεταξύ τους συνεργασία, αναφορικά με τη χρήση του γηπέδου. Το Νομικό Πρόσωπο θα παρέχει τη συντήρηση στα βασικά πράγματα, υπάρχει εκφρασμένη και η διάθεση για προγραμματισμό επισκευής του σχεδόν κατεστραμμένου σε κάποια σημεία χλοοτάπητα και ο Όμηρος θα συμβάλλει στα έξοδα λειτουργίας του γηπέδου.

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και με την προϋπόθεση ότι θα ξεκαθαριστεί το επίπονο ζήτημα των προηγούμενων οφειλών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ