31.3.2015 16:45

Παίρνει σειρά η παλιά ιχθυόσκαλα

ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΠΕΛΕΓΡΗ- ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Σε ειδική συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της επισκευής και αξιοποίησης του χώρου της παλιάς ιχθυόσκαλας με τον Μ. Μπελέγρη αλλά και τον Π. Λαμπρινούδη εκ μέρους της αντιπολίτευσης να δηλώνουν την κοινή τους πρόθεση να ανοίξουν τον διάλογο για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Τελωνείου.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής με αφορμή την ψήφιση πίστωσης ποσού 11.500 ευρώ προκειμένου να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στο υπάρχον κτίριο του Τελωνείου κυρίως στους τοίχους αλλά και στην οροφή που παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα.

«Ότι και να κάνουμε τώρα είναι ημίμετρα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε και το κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας. Θα πρέπει να καλέσουμε και πάλι τα Duty Free και να επιβεβαιώσουμε αν ακόμα υφίσταται η πρότασή τους», πρότεινε ο πρώην δήμαρχος.

Η εισήγηση του κ. Λαμπρινούδη έγινε αποδεκτή από τον Μ. Μπελέγρη ο οποίος μετέφερε την είδηση ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, πλην όμως, όπως είπε, μελετά μία συνολική λύση που δεν θα θίγει τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς.

Τέλος σε ότι αφορά στην υφιστάμενη κτιριακή δομή της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου μελετήθηκε η πρόταση από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να λειτουργήσει αναψυκτήριο αλλά και να διατεθεί διαφημιστικός χώρος προς ενοικίαση για τις τοπικές επιχειρήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ