8.9.2015 13:20

Παιδίατρος για τους μετανάστες

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Είναι δεδομένη η επιλογή της δημοτικής αρχής να κινείται με τους δικούς της ρυθμούς και πάντα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ακόμη και για το μεταναστευτικό.

Η ανάγκη για ιατρική βοήθεια και κάλυψη στα παιδιά των μεταναστών στον Δημοτικό  Κήπο, οδήγησε στην προκήρυξη μια θέσης παιδιάτρου . Η ψήφιση που αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίασή της Οικονομικής επιτροπής αφορά στις 4.000 ευρώ  για ένα χρόνο, ποσό που υπάρχει η πρόβλεψη να αυξηθεί ανάλογα και με τις ανάγκες και τις ώρες απασχόλησης του γιατρού.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο Αντ. Μήλιας στην ίδια συνεδρίαση, σε περίπτωση που καλυφθεί η θέση αυτή από εθελοντή παιδίατρο τα χρήματα θα παραμείνουν στα ταμεία του Δήμου για άλλες ανάγκες.

Ανάγκη για φαρμακευτικό υλικό

Στον κήπο οι εθελοντές δίνουν τη δική τους μάχη σε όλα τα μέτωπα ακούραστα κι αδιαμαρτύρητα. Μπροστάρηδες σε αυτήν τα κορίτσια από το «Βοήθεια στο σπίτι», απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό. «Δεν χρειαζόμαστε άλλα ρούχα. Εκείνο που θέλουμε είναι γάζες, τσιρότα, πούλβο, μπεταντίν, τέτοια πράγματα. Από ρούχα έχουμε γεμίσει και για μικρούς και για μεγάλους» σημειώνουν χαρακτηριστικά χωρίς να σταματούν να βοηθούν όποιον τρέξει κοντά τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ