30.6.2014 9:06

Παγκόσμιο τεχνολογικό ρεκόρ με χιώτικη υπογραφή

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΩΤΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

Σίγουρα δεν είναι η μοναδική φορά που χιώτικο όνομα φιγουράρει στις πρώτες λίστες παγκοσμίως, είτε αφορά τη ναυτιλία είτε την ιατρική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αφορά παγκόσμιο τεχνολογικό επίτευγμα που φέρει την υπογραφή του Χιώτη φοιτητή του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Κων/νου Μουζακίτη.

Ο διαγωνισμός

Ο ίδιος μαζί με την ομάδα του από το τμήμα Parallel Computing Centre του Εδιμβούργου αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό International Supercomputing Conference  που πραγματοποιήθηκε στο Leipzig της Γερμανίας από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Σκοπός του διαγωνισμού στον οποίον συμμετείχαν 11 κορυφαία Πανεπιστήμια από ολόκληρο τον κόσμο, ήταν η δημιουργία ενός υπερυπολογιστή και η δημιουργία εφαρμογών με την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Η ελληνική ομάδα που αποτελούνταν από τους Έλληνες Φοιτητές Κ. Μουζακίτη, Μ. Φαρσαράκη, Γ. Ινιάτη και τον Κινέζο φοιτητή Chenhui Quan κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στους υπερυπολογιστές καταφέρνοντας να φθάσουν τα 10,14 teraflops την ώρα που κανένα άλλο πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 9 teraflops.
«Σίγουρα είναι κάτι που μας ικανοποιεί και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Σκέψεις για το μέλλον υπάρχουν πολλές. Σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα με δεδομένο ότι έχουν ανοίξει ορισμένα πρότζεκτ για υπερυπολογιστές αλλά προς το παρόν οι ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ περισσότερες», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ