1.3.2016 11:19

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Με την ευκαιρία της 1ης Μαρτίου-Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πολιτική Προστασία αποτελεί θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους –φυσικούς και τεχνολογικούς – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης. Δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της, καλύπτοντας πρώτιστα τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της. Στην πραγματικότητα, η Πολιτική Προστασία, στο σύγχρονο πολιτισμό μας, αποτελεί το θεσμό συνένωσης των δυνάμεων όλων των πολιτών έναντι φυσικών και ανθρωπογενών απειλών ή κινδύνων, που μπορούν να διαταράξουν σε καιρό ειρήνης την κοινωνική λειτουργία.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες, με τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με εθελοντές, φορείς και άλλες υπηρεσίες. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημόσια και να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση στην προσπάθεια που καταβάλλουν.»

Στο πλαίσιο της Ημέρας Πολιτικής Προστασίας, το Τμήμα Πολ. Προστασίας της Π.Ε. Χίου οργάνωσε διανομή ενημερωτικού υλικού στους συμπολίτες μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ