16.4.2019 11:05

Παγχιακή Επιτροπή: «Το νέο hotspot στη Σάμο είναι γεγονός. Μας προβληματίζει;»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Τόσο καιρό η επίσημη κυβέρνηση δια στόματος κ. Βίτσα αναφέρεται ότι έχει πέσει έξω στις προβλέψεις και οι διακινητές είναι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση στο γειτονικό μας νησί, την Σάμο. Δηλαδή είναι σαν να μην υπάρχουν ούτε οργανωμένα κράτη (Ελλάδα -Τουρκία), ούτε συμφωνίες που υποτίθενται ότι ισχύουν γιατί αυτές επικαλούνται (Ε.Ε. -Τουρκίας), ούτε υπερεθνικές δυνάμεις υποτιθέμενης φύλαξης συνόρων(FRONTEX), αλλά γίνεται ωμή παραδοχή ότι ο έλεγχος των συνόρων έχει περιέλθει στα κυκλώματα δουλεμπορίας.

Αποτέλεσμα :

-Απάνθρωπος εγκλωβισμός μεταναστών, που έχει φθάσει την τοπική κοινωνία της Σάμου, στα όρια της.

-Ελεγχόμενη αποσυμφόρηση, πάντα παρακαλώντας οι τοπικές κοινωνίες τον εκάστοτε Υπουργό,

-Να κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη (!) η δημιουργία νέου ΧοτΣποτ στο νησί της Σάμου.

Το νέο hotspot αυξάνει την χωρητικότητα σε επιπλέον 1200 άτομα (λένε ότι θα κλείσει το παλαιό) ενώ έχει ήδη βρεθεί ο ιδιωτικός χώρος για την κατασκευή του, έναντι τιμήματος 121.000€(!) τον χρόνο και θα είναι έτοιμο αυτό το καλοκαίρι.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο θέατρο του παραλόγου το έχουμε δει και με τραγικότερο μάλιστα τρόπο, στο νησί μας. Πάντα έφερναν την κατάσταση στο όριο ώστε οι κάτοικοι της Χίου να ενδώσουν στις παράλογες απαιτήσεις και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υποτιθέμενης φιλοξενίας.
Η άμεση αντίδραση της κοινωνίας (και όχι των αιρετών) ήταν αυτή που δεν έφερε την Χίο σε θέση αντίστοιχη, με αυτήν της Σάμου ή τη Λέσβου.
Αυτό βέβαια θα πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί ένα γειτονικό μας νησί τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης, βρίσκεται σε όλο και πιο δεινή θέση.
Στη Χίο θυμίζουμε ότι έχουν προκηρύξει αναζήτηση χώρου για την δημιουργία νέου κέντρου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ