3.4.2020 20:23

Παγχιακή Επιτροπή: "1+1=3"

Με συνεχείς εξαγγελίες το τελευταίο διάστημα το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος στις ΜΚΟ αφού αυτές δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν το επίσημο κράτος.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως. Το παράδειγμα της Aegean Boat report είναι χαρακτηριστικό. Έχει καλύτερη εικόνα για τον πληθυσμό που μπαινοβγαίνει αλλά και για τους παραμένοντες μετανάστες στα νησιά και μάλιστα σε real time.

Αυτό γιατί υπάρχει η πληροφόρηση και για το πόσα σπίτια έχουν ενοικιαστεί απο τις ΜΚΟ αλλά και για το πόσοι και ποιοί μένουν σ αυτά , ενώ το Ελληνικό κράτος σε συνθήκες υβριδικού πολέμου από την Τουρκία αδυνατεί να το κάνει και μάλιστα στην ευαίσθητη παραμεθόριο.

Ετσι λοιπόν το παράδοξο στην Ελλάδα του 2020 είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτυπώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στα στατιστικά που διατηρεί η συγκεκριμένη ΜΚΟ . Το υπουργείο αγκομαχεί να δώσει στην δημοσιότητα κάθε μήνα νούμερα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που συμβαίνει πραγματικά.

Ο πιο κάτω σύνδεσμος για το διάστημα του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνει μείωση των συνολικά ευρισκομένων στο νησί της Χίου κατά 143 άτομα σε σχέση με τα 6078 στο τέλος του Δεκέμβρη.

https://datastudio.google.com/…/1CiKR1_R7-1UbMHKh…/page/SfM0

Πραγματική μείωση 2,29 % για το νησί ,ενώ σήμερα περιχαρής ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε μείωση 8%.

Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να στήνονται επικοινωνιακά πανηγύρια για μια τέτοια ποσοστιαία μείωση, αφού η ΝΔ διόγκωσε κατά 230% σχεδόν τον πληθυσμό που διέμενε στα νησιά τον Ιούλιο του 2019. (17.469 νησιά τον Ιούλιο ,τώρα 40,139 ενώ στην ΒΙΑΛ 2.022 τον Ιούλιο και τώρα 5.593).

Στην Λέσβο κατάφερε ακόμη και με τα δικά του στοιχεία να αυξήσει τους παραμένοντες και στην Μόρια και συνολικά στο νησί.

Ας κρατήσει λίγο την χαρά του και ο δήμαρχος Χίου κ.Κάρμαντζης που βγήκε βιαστικά - βιαστικά να πανηγυρίσει την δήλωση του κ.Μηταράκη.

Κύριε υπουργέ σταματήστε να πολιτεύεστε επικοινωνιακά προσπαθώντας να καλύψετε πολιτικά μόνο τον εαυτό σας αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά και ειδικότερα στα ΚΥΤ με τις υγειονομικές βόμβες που εγκυμονούν. Οχι άλλο κάρβουνο.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ