3.10.2016 10:23

Παγχιακό συλλαλητήριο κατά της ξενοφοβίας την Παρασκευή

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΣΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕΣΝΟΧ

Σε παγχιακό συλλαλητήριο κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 19:00 το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Βουνακίου.

Με ανακοινώσεις του ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλώντας τους Χιώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση υποδεικνύοντας τον πραγματικό υπαίτιο της βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνει σήμερα η Χίος.

«Εμείς που οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες και οι γονείς μετανάστες δεν έχουμε δικαίωμα σήμερα να τα βάζουμε με τους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνοι.  Η όξυνση του προσφυγικού φαινομένου, που ζει σήμερα η κοινωνία του νησιού μας έχει αιτίες, δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.  Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους για τα συμφέροντά τους,  όλοι αυτοί που δημιουργούν την ανεργία, τη φτώχεια  και την εξαθλίωση.   Είναι οι ίδιοι που τώρα εγκλωβίζουν τους  πρόσφυγες στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους.  Ο εγκλωβισμός όμως των προσφύγων με ευθύνη τους είναι ήδη γεγονός και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια» αναφέρει ο ΣΕΣΝΟΧ, με τον ΠΣΑΜΕΑ να προσθέτει ότι: «Η κοινωνία μας ενωμένη πρέπει να σταθεί κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν και να σταματήσει τις μυστικές συμφωνίες που προβάλλονται ως μοναδική λύση και που θέλουν την ίδρυση νέου κέντρου κράτησης και μονιμοποίηση μιας κατάστασης που ούτε εμείς, ούτε οι πρόσφυγες θέλουν».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ