7.11.2012 17:01

Π. Λαμπρινούδης: "Να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν"

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χίου, διαβλέποντας την τακτική της διοίκησης του να αποδώσει σε εμένα ευθύνες υπονόμευσης του αγώνα τους, επιθυμώ τόσο σε εκείνη, όσο κυρίως στους πολίτες του Δήμου Χίου, δημόσια να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:
1.)    Η προσωπική μου υποστήριξη στα αιτήματα των απεργών είναι δεδομένη και δε χρειάζεται παράσημα αναγνώρισης από τους συνδικαλιστικούς τους φορείς. Έχει την έννοια της συνολικής διασφάλισης των διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατατίθεται, σε όλους τους τόνους, από εμένα προσωπικά σε κάθε θεσμικό φορέα στον οποίο ηγούμαι ή συμμετέχω.
2.)    Η σθεναρή στάση προστασίας των κεκτημένων της Αυτοδιοίκησης εκ μέρους μου δεν επιτρέπω παράλληλα να δολιευτεί ως ανοχή και προστασία διαθέσεων κατάλυσης της ομαλής λειτουργίας του Δήμου. Οι πολίτες του Δήμου Χίου εμπιστεύτηκαν στη δημοτική τους αρχή – και αποκλειστικά σε αυτή – τα κλειδιά διοίκησης του Δήμου. Εμπιστεύτηκαν στο δήμαρχο προσωπικά το ρόλο του εγγυητή τόσο του δικαιώματος στην απεργία, όσο και του εξίσου ιερού δικαιώματος στην εργασία. Αν ορισμένοι έχουν διαφορετική άποψη, ας προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να τα εξακριβώσουν.
3.)    Δεν είμαι διατεθειμένος να αποδεχτώ καμία παραβατική συμπεριφορά, και φαινόμενα κατάληψης κρίσιμων για τη λειτουργία του τόπου δημοτικών χώρων, όπως το δημαρχείο. Δεν θα επιτρέψω, παραμονές μιας ιστορικής για το νησί μας επετείου, ο Δήμος Χίου να μετατραπεί σε πεδίο άσκησης πολιτικών εντυπωσιασμού από τον οιονδήποτε.
4.)    Η διάκριση στον απόλυτο σεβασμό μου στο απεργιακό δικαίωμα και τη μηδενική ανοχή σε παράνομες μορφές κινητοποιήσεων, όπως η κατάληψη, είναι για μένα αδιαπραγμάτευτη. Εξίσου αυτονόητη, έστω κι αν για κάποιους μέχρι σήμερα δεν ήταν, μεταχειριζόμενοι ταχυδακτυλουργικές μεθόδους του παρελθόντος, είναι η τήρηση του νόμου για την καταβολή των δεδουλευμένων. Η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες πολλαπλασιάζει την αξία της όταν δε διστάζει να υπόκειται σε θυσίες. Εκ του ασφαλούς παράσημα ούτε έχω σκοπό, ούτε μου παρέχεται η δυνατότητα να απονείμω σε κανέναν. Όσοι νομίζουν ότι με τις τακτικές της κατάληψης θα θολώνουν τα νερά και δε θα επιτρέψουν στη δημοτική αρχή να διακρίνει ποιοι εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν και ποιοι παράνομα και συστηματικά υπεκφεύγουν των υποχρεώσεων τους, θα διαψευστούν. Αυτά για όσους ανδρώθηκαν μαζί τους να τα ξεχάσουν.
Για τους παραπάνω λόγους απευθύνω δημόσια έκκληση στο Σύλλογο Εργαζομένων, πρώτον να συνυπογράψω το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιών τους και, αν κρίνουν σκόπιμο, να το ενισχύσουμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Να εγκαταλείψουν παράλληλα εδώ και τώρα σκέψεις ότι ο Δήμος θα μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι ή θα ανεχτεί καταληψίες. Να συνυπολογίσουν, τέλος, σε κάθε μελλοντική απόφαση τους, ότι η Χίος στις 11 Νοεμβρίου τιμά την απελευθέρωση του νησιού, χάρη στην οποία μπορούμε σήμερα να διεξάγουμε αυτό το διάλογο. Να ορίσουν, επομένως, προσωπικό ασφαλείας, ως οφείλουν, στην περίπτωση που επιθυμούν η στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους να μην περιορίζεται στη δική μου δημόσια δήλωση αλλά να χαιρετιστεί από το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, την οποία, αν δεν το αισθάνονται, βάζουν με τις ακρότητες των ενεργειών τους καθημερινά απέναντι.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ