25.8.2012 12:52

Ούτε να το ακούσει δεν θέλει

- Ο ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Η διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου διαφωνεί με κάθε προοπτική απαγόρευσης του κυνηγιού έως το τέλος της περιόδου. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποβεί καταστροφική για το σύλλογο, όπως υποστηρίζει αλλά και όλα τα επαγγέλματα που κινούνται γύρω απο το αντικείμενο του κυνηγιού, ακόμη και πολλά καταστήματα σίτισης, που ειδικά τη χειμερινή περίοδο στηρίζονται στους κυνηγούς.
Αντίθετα, χαρακτηρίζουν απόλυτα λογική μια απαγόρευση στις καμένες εκτάσεις για 3 χρόνια , αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν την απαγόρευση σε όλο το νησί.
Όπως ισχυρίζονται τα θηράματα δεν αντιμετωπίζουν απολύτως κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα οι επιπτώσεις επιβαρύνουν τους κυνηγούς, εννοώντας ότι εκτός από τις περιοχές κυνηγιού που κάηκαν και θα κλείσουν φυσιολογικά και νόμιμα, είναι πάρα πολλές και  οι ζώνες απαγόρευσης του κυνηγιού για την προστασία του θηράματος. Αντίθετα μετά τις καταστροφικές φωτιές οι περιοχές του κυνηγιού είναι ελάχιστες, δύσβατες και κυρίως στην περιοχή της Αμανής. Μάλιστα οι απαγορευμένες ζώνες  σύντομα θα γίνουν ακόμη περισσότερες με τον ορισμό και της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρκέλλας, που έχει αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
«Το πρόβλημα θα το έχουμε εμείς οι κυνηγοί και όχι τα θηράματα», δηλώνει ο Ν. Μπουμπάρης, υπογραμμίζοντας ότι αν ο σύλλογος απωλέσει τα συνήθη έσοδα του δεν θα έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει τους τρείς υπαλλήλους και την υλικοτεχνική του υποδομή.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ