22.6.2016 9:38

Ουσιαστικός διάλογος για την Παιδεία κι όχι αποποίηση ευθυνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ

Την πλήρη αντίθεση και τον προβληματισμό της για τις αρνητικές συνέπειες που πιθανότατα θα έχει για την ενότητα και τη συνοχή του κλάδου η θέληση του Υπουργείου Παιδείας να μεταβιβάσει από τον Σεπτέμβρη τη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα της λειτουργίας των σχολείων, στους Συλλόγους Διδασκόντων τους, εκφράζει με ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ καθηγητών Χίου.

Υποστηρίζοντας πως η ατολμία της κυβέρνησης την έχει οδηγήσει σε αυτή την απόφαση με πρόθεση να ρίξει το μπαλάκι στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, σημειώνει: "Το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ετοιμάζεται  από το Σεπτέμβριο να προτείνει μια σειρά από μέτρα τα οποία δεν θα είναι αποφάσεις, αλλά θέματα, που θα τα μεταβιβάσει στους συλλόγους των σχολείων για να αποφασίσουν το πως θα τα εφαρμόσουν.

Τέτοια θέματα θα είναι:

  • Η πρωινή συγκέντρωση – προσευχή του σχολείου.
  • Η συμμετοχή ή μη του σχολείου στους εορτασμούς των εθνικών επετείων π. χ. παρελάσεις κ. λπ.
  • Η εγγραφή των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στις αντίστοιχες  ηλικιακές  τάξεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης.
  • Διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ενσωμάτωσης των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στο σχολικό περιβάλλον π. χ. εκπαιδευτικά θέματα, γλώσσας κ. λπ."

 

Η ΔΑΚΕ καθηγητώνκαλεί την κυβέρνηση, να προχωρήσει επιτέλους σε έναν πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο για την παιδεία, χωρίς πολιτικούς ελιγμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαλύσουν κάθε εθνική πολιτική για την παιδεία, καθώς και εν προκειμένω την ενότητα του κλάδου, την τόσο πολυπόθητη στα δύσκολα χρόνια που περνάει το δημόσιο σχολείο.

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ