4.7.2012 11:50

Ουσιαστικά ανοίγματα γειτόνων σε νέες τουριστικές αγορές

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 
Η καθίζηση στον τουρισμό στο σύνολο των ελλαδικών προορισμών υποχρεώνει τους τοπικούς φορείς να μηχανεύονται κινήσεις άρσης της κρίσης τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Η απόφαση των Σαμιωτών να ανοίγουν τα εμπορικά τους καταστήματα Κυριακές ακολουθείται από την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Λέσβου να συνδέσει τη Μυτιλήνη με τη Ρωσία, απευθείας με τα φτερά της Aegean Airlines. Στόχος να τονωθεί το ρεύμα του θρησκευτικού τουρισμού από την ομόθρησκη τεράστια αγορά της Ρωσίας, σε ένα νησί που οφείλει στον Άγιο Ραφαήλ τη μισή από την τουριστική δυναμική του.
Στη σύσκεψη που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines έγινε αποδέκτης πολλών καινοτόμων προτάσεων από τουριστικούς παράγοντες του νομού, με πρώτο αποτέλεσμα να συμφωνηθεί η επιδίωξη από κοινού αεροπορικής σύνδεσης της Μυτιλήνης με τη Ρωσία. Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις αεροπορικής σύνδεσης της Λέσβου με την Κωνσταντινούπολη και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού τουρισμού μέσα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.
 
Η τάση
Ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, δεν έκρυψε ότι ο σχεδιασμός των αεροπορικών εταιρειών στηρίζεται πλέον στην εκτίμηση ότι πρέπει να κάνουν λιγότερα δρομολόγια με μεγάλα αεροσκάφη, ώστε να κρατούν σε σχετικά χαμηλές τιμές τα εισιτήρια. Μάλιστα έκανε λόγο για μείωση κατά 25% στις μέσες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, παρά την αύξηση του κόστους των καυσίμων, περιγραφή που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την αντίστοιχη πολιτική που εφαρμόζει στο νησί μας η Olympic Air, έχοντας μεταβάλλει τη Χίο σε απαγορευτικό αεροπορικό προορισμό.
 
Κινούνται
Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λέσβου είναι ενδεικτική της αγωνίας των επαγγελματιών των γειτονικών νησιών και κυρίως της αποφασιστικότητας τους να κάνουν εκείνοι κινήσεις με σκοπό την προώθηση του τόπου τους, πέρα απ’ την κλασσική και ατελέσφορη τακτική των επιστολών διαμαρτυρίας. Ήδη διαφαίνεται ότι τα γειτονικά νησιά περνούν στην περίοδο δημιουργικής και επιθετικής πολιτικής, με τις επαγγελματικές ενώσεις να πρωτοστατούν και να ωθούν υποχρεωτικά και τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές ηγεσίες σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Στη Χίο πότε θα ωριμάσουν αυτές οι συνθήκες; 
ΦΩΤΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ