11.5.2015 10:55

Ότι άφησε ο νοτιάς το αποτέλειωσε η γραφειοκρατία

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ ΤΩΝ ΛΗΜΝΙΩΝ, ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 1.200.000 ΕΥΡΩ

«Κρατάτε μικρό καλάθι», είχε πει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης  στα μέλη του κλιμακίου που βιάστηκαν να  εκφράσουν την ικανοποίηση τους για τις διαβεβαιώσεις κατασκευής του έργου της προέκτασης του λιμενοβραχίονα του λιμανιού των Λημνιών, μετά τις διαβουλεύσεις που είχαν πριν τρείς μήνες  με τις αρμόδιες υπηρεσίες Υ.Ε.Ν. και Τουρισμού.

 Τα αίτιαΔυστυχώς δικαιώθηκε. Η γάγγραινα της γραφειοκρατίας ή η όποια σκοπιμότητα κρύβεται  πίσω από πολιτικές συμπεριφορές, οδήγησε στην αναβολή του έργου, στην απώλεια της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης και τώρα θα πρέπει να ψάξουν για την ένταξη του σε άλλο πρόγραμμα. Οι διαδικασίες  καθυστέρησαν και το έργο χάθηκε  επειδή δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας, παρά το ότι έχει ορισθεί από τον Φεβρουάριο.  Με τη διαδικασία του ντόμινο δεν ορίσθηκε η Επιτροπή Χωροθέτησης, δεν πέρασε  από τη Διαχειριστική Επιτροπή για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και χάνεται η χρηματοδότηση του 1.200.000 ευρώ που έχει εξασφαλισθεί από τις εκπτώσεις του παλιού έργου.

Δεν προλαβαίνουμε

«Θα χρησιμοποιούσαμε μόνο 800 με 900.000. Δυστυχώς χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Ακόμη και τώρα αμέσως να ξεκινήσει η διαδικασία, το έργο έχει χαθεί επειδή  δεν προλαβαίνουμε να εκπληρώσουμε όσα ορίζει η σύμβαση και να ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 2015 που λήγει το τρέχον ΕΣΠΑ. Το μόνο θετικό είναι ότι στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί θα έχουμε τη δυνατότητα να καταρτίσουμε τις απαραίτητες μελέτες και να τις εντάξουμε στο νέο πρόγραμμα κατασκευής», τονίζει ο Μ. Μπελέγρης.

Άλλες λύσεις

Θα καταβληθεί  προσπάθεια ένταξης  σε άλλο πρόγραμμα  χρηματοδότησης, πιθανά στο νέο ΕΣΠΑ ή στο Αλιείας. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξετάζει και την προοπτική άλλων λύσεων που μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην κατασκευή, αξιοποίηση και λειτουργία του έργου και των εγκαταστάσεων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ