25.7.2015 13:33

Όταν η Μητρόπολη υποκαθιστά το ανάλγητο κράτος

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας ήρθε να καλύψει ένα 24ωρο μετά τον θάνατο ασθενή στη Βολισσό εξαιτίας της έλλειψης ιατρού, η Μητρόπολη Χίου που με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην βοριοδυτική Χίο.

Η δαπάνη που θα προκύψει για τις κενές εφημερίες θα καλυφθεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση αναμένεται η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Όπως επεσήμανε στον «π» ο ιατρός Γ. Γεωργιάδης το ζήτημα της χρηματοδότησης των εφημεριών στο πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού από την Αμανή είχε τεθεί πριν λίγους μήνες στο τραπέζι των συζητήσεων ωστόσο για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει.

«Με τον προγραμματισμό που είχαμε κάνει χρειαζόταν η κάλυψη από 7 έως 10 εφημερίες κάθε μήνα. Θα πρέπει να γίνει όμως σαφές ότι κανένας φορέας είτε λέγεται Μητρόπολη, είτε λέγεται Δήμος, είτε Περιφέρεια δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο της υγειονομικής κάλυψης της Αμανή. Η κίνηση αυτών των φορέων δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως άφεση αμαρτιών προς το κράτος, που κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του», δήλωσε στον «π» ο ιατρός Γ. Γεωργιάδης.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ