22.1.2015 17:12

Οσμή ρουσφετιού με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο Εσπερινό Γυμνάσιο

Περίεργα παιχνίδια, που παραπέμπουν σε τακτοποίηση ημετέρων εκπαιδευτικών, έχουν στηθεί στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου. Με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης στις 06 Οκτωβρίου του 2014 τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις (με διάθεση από το ΠΥΣΔΕ) τρεις φιλόλογοι. Καμία από αυτές δεν παρουσιάστηκε στο Εσπερινό, με τους μαθητές να αναρωτιούνται που χάθηκαν … στο δρόμο οι τρεις εκπαιδευτικοί τους.

Οι θέσεις τους αργότερα καλύφθηκαν από τρεις άλλους καθηγητές, που δεν περιλαμβάνονταν όμως στους υποψηφίους να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Είναι συμπτωματικό ότι ως σχολική μονάδα για την περίεργη τοποθέτηση και των τριών επιλέχθηκε το Εσπερινό Γυμνάσιο; Πως αποδέχθηκε ο διευθυντής του την τοποθέτηση εκπαιδευτικών – φαντασμάτων, χωρίς να αντιδράσει;  

Γνώριζε η διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ευτ. Βλυσίδου, ότι οι συγκεκριμένες φιλόλογοι δεν είχαν σκοπό να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση; Είναι συμμέτοχη στην κατάφορη αδικία εις βάρος εκπαιδευτικών η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ευνοήθηκαν άλλοι αντί αυτών που έπρεπε οργανικά να τοποθετηθούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο;

Το θέμα είναι μείζον για την αδιαβλητότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήσεων και η κοινωνία αναμένει επίσημες απαντήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ