14.1.2013 18:55

Όσα δε βλέπει το ανθρώπινο μάτι

Ο ΝΕΚ. ΤΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο Ν. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Σπήλαιο. Μια λέξη που αν προσπαθήσεις να την εξηγήσεις αφαιρείς από τη μαγεία της. Τα σπήλαια και τα κρυμμένα μυστικά τους ασκούσαν ανέκαθεν μια ακατανίκητη έλξη στους ανθρώπους.

Ο Νεκ. Τελλής και ο Νίκος Χατζηγεωργίου είναι «θύματα» αυτής της γοητείας και στον ελεύθερο χρόνο τους εξερευνούν τα σπήλαια του νησιού μας. Τις εξερευνήσεις τους αποφάσισαν να τις μοιραστούν φωτογραφικά με το ευρύτερο κοινό, αποκαλύπτοντας σε όλους την ομορφιά που κρύβεται στα έγκατα της Χιώτικης γης.

Δημιούργησαν στο facebook σελίδα με τίτλο Σπήλαια Χίου - Chios island caves και «ανεβάζουν» σε αυτήν φωτογραφίες. Στόχο έχουν να φωτογραφήσουν όλα τα σπήλαια του νησιού.

«Ξεκινήσαμε πριν τρεις μήνες να φωτογραφίζουμε όλα τα σπήλαια του νησιού. Δεν έχουμε  συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όποτε μπορούμε κι όποτε υπάρχει δυνατότητα από πλευράς χρόνου θα πηγαίνουμε στα σπήλαια που θα αποφασίζουμε και θα τα φωτογραφίζουμε. Τις φωτογραφίες δεν τις επεξεργαζόμαστε κι αφού δημιουργηθεί το κάθε άλμπουμ από το συγκεκριμένο σπήλαιο θα το «ανεβάζουμε» στη σελίδα».

Σελίδα με πολλά like

Παρότι είναι μόλις δυο μηνών η συγκεκριμένη σελίδα έχει ήδη 340 φίλους, ένδειξη ενδιαφέροντος από τον κόσμο, όπως επιβεβαιώνει και ο Ν. Τελλής. «Τα σχόλια είναι κολακευτικά και γενικά πιστεύουμε ότι υπάρχει αποδοχή σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε».

Και οι δυο γνωρίζουν πως το εγχείρημα τους είναι μόνο στην αρχή. Έχουν φωτογραφίσει περίπου 10 σπήλαια αλλά έχουν πολύ διάθεση και πάνω από όλα μεράκι για αυτό που κάνουν κι αυτό είναι το μυστικό για την επιτυχία τους.

Άγνωστος κόσμος

Τα σπήλαια που φωτογραφίζουν είναι άγνωστα στους περισσότερους και θα παραμείνουν έτσι, αφού για να μπορέσεις να φτάσεις στο εσωτερικό τους χρειάζεται, εκτός του απαραίτητου εξοπλισμού, εκπαίδευση, ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέσα από τις φωτογραφίες τους όμως αποκαλύπτεται ένας κόσμος μαγευτικός, απαράμιλλης ομορφιάς, τέτοιας που μόνο η ίδια η φύση ξέρει να δημιουργεί. Ο Νεκ. Τελλής πάντως, μετά από όσα σπήλαια έχει εξερευνήσει, δε φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιο ιδιαίτερα. «Γενικά τα σπήλαια είναι μνημεία της φύσης. Δεν μπορώ να πω ότι κάποιο με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από το άλλο. Το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά», εξομολογείται, κι εμείς αδημονούμε για τα αποτελέσματα της επόμενης φωτογράφησης τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ