4.3.2017 15:32

Ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος το μεταναστευτικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην τοπική κοινωνία αλλά και στην Ελλάδα καθώς και τις γεωπολιτικές καταστάσεις που επικρατούν στην περιοχή μας θα αναλύσουν σε ομιλία τους σήμερα Σάββατο στις 19:00 στον 2ο όροφο του Ομήρειου ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Καποδιστριακού Ι. Μάζης καθώς και ο Συγγραφέας Στ. Λυγερός, που είναι καλεσμένοι της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, εστίασαν στις βαθιές επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις νησιωτικές κοινωνίες με τον Στ. Λυγερό να χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό ως ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος.

«Είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να αποτελέσει οξύ πρόβλημα όχι μόνο για την τάξη αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Δεν υπάρχει μόνο η ανθρωπιστική πτυχή. Το νόμισμα έχει και άλλη όψη η οποία αναδύεται σταδιακά και όπως είπα έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Είναι σημαντικό η τοπική κοινωνία να μη θεωρήσει δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι αποθήκη ψυχών. Είναι μία βολική λύση και έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα μας έχει γονατίσει εδώ και 7 χρόνια από την κρίση», ανέφερε ο κ. Λυγερός.

Στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην περιοχή μας  αναφέρθηκε με τη σειρά του ο κ. Μάζης επισημαίνοντας ότι η περιοχή της μέσης ανατολής μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς. Όπως εξήγησε ιδιαίτερη σημασία έχουν τόσο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και η ανάδειξη του προέδρου Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε συστημικό ηγέτη που απλά εξυπηρετεί άλλου είδους σύστημα από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ