13.5.2013 11:54

Οριστικά στη ΒΙΑΛ η ανακύκλωση

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Επίσημα και με τη βούλα του δήμου η εταιρία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ χρησιμοποιεί από την Παρασκευή τις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην ΒΙΑΛ  στο Χαλκειός για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Τσαρούχας παραχώρησε τη χρήση των εγκαταστάσεων στο δήμο δωρεάν με χρησιδάνειο για ένα χρόνο, με προοπτική ανανέωσης και η δημοτική αρχή με τη σειρά της  θα τις εκχωρήσει στη συνεργαζόμενη εταιρία. Η  παραχώρηση θα διακοπεί μόνο αν αποδόσουν οι προσπάθειες πώλησης του χώρου, που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης χωρίς αποτέλεσμα εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εκχώρηση της χρήσης στην ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θα γίνει χωρίς ενοίκιο, αφού η δημοτική αρχή έχει αναλάβει την συμβατική υποχρέωση να της εξασφαλίσει δωρεάν στέγαση.

Ομαλή διαχείρηση

«Η ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ  μας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να πληρώνει ενοίκιο και θα έπρεπε να της εξασφαλίσουμε ζωτικό χώρο για την διαλογή των απορριμμάτων. Ο ιδιοκτήτης έδειξε καλή διάθεση συνεργασίας χωρίς μίσθωση, εμείς αναλάβαμε μόνο την επισκευή κτιρίων, θα τα παραχωρήσουμε στην επιχείρηση και λύνεται με τον καλύτερο τρόπο και το τελευταίο πρόβλημα που υπήρχε για την ομαλή διαχείριση των ανακυκλώσιμων  απορριμμάτων του νομού», δηλώνει ο δήμαρχος Π.Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ