15.7.2013 18:16

Οριακή πλέον η λειτουργία των Νοσοκομείων

ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΟΥΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο διαφωνεί με κάθε πρόταση ιδιωτικοποίησης τομέων του Nοσοκομείου, απολύσεων, μετακινήσεων, μετατάξεων προσωπικού και ζητά να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις της Β` ΔΥΠΕ για τροποποιήσεις στον οργανισμό λειτουργίας. Επαναλαμβάνει μάλιστα για πολλοστή φορά την άποψη ότι μόνο με προσλήψεις και ενίσχυση του προσωπικού θα λυθούν τα προβλήματα της περίθαλψης, που έχουν άμεσες επιπτώσεις στους ασθενείς και το προσωπικό του Σκυλίτσειου.

Στη συνέντευξη τύπου  το προεδρείο του ΣΕΣΝΟΧ γνωστοποίησε ότι αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

«Σε λίγο θα είμαστε τρείς και ο κούκος, δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νοσοκομείου. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ, να αφήσουμε τον καφέ και να αντιδράσουμε όλοι για την υποβάθμιση της ζωής μας, τώρα πλήττεται ανεπανόρθωτα η υγεία», τόνισε ο ταμίας Δημήτρης Κουτσουράκης, καλώντας τον κόσμο σε εγρήγορση.

 Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει 95 κενές θέσεις, αφού εργάζονται μόνο 125 άτομα και οι προβλεπόμενες οργανικές  είναι 220

ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Μαρής χαρακτήρισε την κατάσταση των νοσοκομείων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ τραγική, τόνισε ότι τα περισσότερα τμήματα δουλεύουν οριακά, αλλά  με τις αποχωρήσεις που αναμένονται το Σεπτέμβριο λόγω συνταξιοδοτήσεων, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

«Σκεφτείτε τι θα γίνει αν απολυθούν ή φύγουν κι άλλοι», επισήμανε.

Αλλαγές στον οργανισμό

Ο ΣΕΣΝΟΧ  διαφωνεί με κάθε πρόταση που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών, ζητάει να μην υλοποιηθούν οι προτάσεις κατάργησης των τριών από τις τέσσερις θέσεις στην Παιδιατρική, της μία από τις δύο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπως και αυτή του ενός και μόνου  οδοντίατρου.

«Όταν υπάρχουν από  μια νοσηλεύτρια στις κλινικές, ένας τραυματιοφορέας και ένας οδηγός ασθενοφόρου, όταν κληθούν να επέμβουν σε συμβάν, θα πάνε σε δύο ώρες. Με αυτές τις καταργήσεις θέσεων κλείνουν τις κλινικές, αφού δεν είναι δυνατόν η παιδιατρική και το Τεχνητό Νεφρό να δουλέψουν με ένα γιατρό», τονίζει ο ταμίας Δημήτρης Κουτσουράκης.

Ιδιωτικοποίηση

Κάθετα αντίθετος είναι ο σύλλογος και με την πρόταση ιδιωτικοποίησης του τμήματος των μαγειρείων, όπου οι τρείς εργαζόμενοι καλύπτουν τα καθήκοντα των πέντε που θα έπρεπε να υπάρχουν βγάζοντας όλες τις βάρδιες χωρίς κανένα ρεπό.

Το προσωπικό, κάνοντας άλλη μια υπέρβαση, δέχεται να δουλεύει περισσότερες ώρες, χωρίς αμοιβή για να μην  απολυθεί κανείς ή να  μην τροποποιηθούν οι σχέσεις εργασίας.

Δυσλειτουργίες

Βάζοντας το δάκτυλο στην πληγή, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Λαμπαδόχητος επισημαίνει ότι ο κόσμος βλέπει τις δυσλειτουργίες του νοσοκομείου, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι δεν ευθύνονται το προσωπικό και οι γιατροί.

«Δεν φωνάζουμε για τις καρέκλες μας. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι σ’ αυτή την κρίση το νοσοκομείο είναι το τελευταίο κάστρο για την προστασία της ζωής μας.

Η υγεία πρέπει να είναι αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος», τόνισε με έμφαση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ