21.6.2012 11:53

Οργανώνονται για την... ησυχία τους

ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

 
Ανυπεράσπιστοι χρόνια τώρα απέναντι στην έλλειψη επαγγελματικής συνείδησης από κάποιους, ιδιοκτήτες μπαρ, απέναντι στους πολιτικούς, (εκάστοτε δημάρχους) που εξισορροπούν- ομολογουμένως με περίσσια χάρη- ανάμεσα στη νομιμότητα και στη διατήρηση των πελατειακών τους σχέσεων, απέναντι σε ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο της ηχορύπανσης και της επιβολής ποινών, οι θιγόμενοι κάτοικοι επί της παραλίας αλλάζουν τακτική και οργανώνονται διεκδικώντας μέσα από την ίδρυση ενός συλλόγου τα δικά τους δίκια. Από την άλλη κοντά και το σωματείο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής με τον πρόεδρο του να απομονώνει με δηλώσεις του τους παραβάτες συναδέλφους του.
 
Ο σύλλογος
Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία συλλόγου πολιτών που θίγονται από την ηχορύπανση που δημιουργεί η ένταση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει στο πρωτοδικείο Χίου τα απαραίτητα έγγραφα και περιμένουν από μέρα σε μέρα την απόκτηση της απαραίτητης άδειας, που θα τους δώσει το δικαίωμα να ενεργοποιηθούν. Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των θέσεων, των προτάσεων και των ενεργειών που σχεδιάζουν στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν για να προστατευθούν από το πρόβλημα των decibel
Και ο Κλαδιάς μέλος
Ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Χίου Ν. Κλαδιάς, δηλώνει την επιθυμία του να στηρίξει την προσπάθεια του υπό ίδρυση συλλόγου, με δεδομένο το ότι πρώτο μέλημα της διοίκησης του σωματείου είναι η προστασία των περιοίκων, αλλά και των μελών του που σέβονται τον κόσμο και την επιχείρηση τους. «Πιστεύουμε στο θεσμό της καλής γειτονίας, αυτοί που ενοχλούν είναι κομήτες που έρχονται και φεύγουν. Είναι λογικό αν ενοχλείς το γείτονα σου να σε ενοχλήσει και αυτός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, αλλά πολλές φορές οι περισσότεροι επαγγελματίες πληρώνουν τα λάθη των λίγων κακών «συναδέλφων». Το δρόμο μας έχει δείξει η ίδια η πελατεία, που ειδικά το καλοκαίρι απολαμβάνει το ποτό της έξω από τα μαγαζιά, ακριβώς επειδή θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει την ησυχία και το περιβάλλον. Γι΄ αυτό και εμείς έχουμε προσαρμόσει την λειτουργία μας σε αυτά τα δεδομένα».
Ο Ν. Κλαδιάς πιστεύει ότι έχει αποδώσει η προσπάθεια περιορισμού της μουσικής ηχορύπανσης που ξεκίνησε από πέρσι και φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ ήσυχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ