9.3.2016 16:24

Όπως του αρμόζει! [ΦΩΤΟ]

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  ανασκαφής, στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του εσωτερικού επιθαλάσσιου εσωτερικού τείχους του κάστρου, αλλά το έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμη  από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και δεν έχει παραδοθεί στη χρήση του κοινού.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Αρχαιολογίας ανάσκαψε  και  ανάπλασε με  αμμοβολή, αρμολόγηση και προσθήκες πετρών τα ερείπια των τειχών  των ιστορικών  περιόδων των Ζακαρία, του Βυζαντίου, των Γενοβέζων, των Βενετσιάνων και της Τουρκοκρατίας, έχουν δημιουργηθεί χώροι περιπάτου και αναψυχής και έχουν αναστηλωθεί  τα θεμέλια των εσωτερικών στοών. Μεταξύ άλλων αναπλάστηκαν αρκετές από τις επιθαλάσσιες  επάλξεις, τοξοθυρίδες, κανονιοθυρίδες, τα θεμέλια του πύργου απέναντι από τον κουλά και ένα τμήμα από τον νοτιοανατολικό προμαχώνα.

Η είσοδος στο χώρο περιπάτου έχει στρωθεί με ξύλο θαλάσσης, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, επεξηγηματικοί πίνακες. Το μεσημέρι της Δευτέρας  η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Όλγα Βάση ξενάγησε στο χώρο τμήμα μαθητών του Γυμνασίου Βροντάδου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ασπασία Φαφαλιού. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν  από το χώρο και έδειξαν ότι απόλαυσαν την παραμονή και την  παρουσίαση  των ανασκαφικών εργασιών  που ολοκλήρωσε η Τεχνική Υπηρεσία  της  Αρχαιολογίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ