19.5.2015 21:17

Όπως αναμένονταν... [HXHTIKO]

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 80.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΛΑΡΩΝ

Απότομα προσγειώθηκε η Μονομετοχική Ακινήτων του Δήμου που ένα 24ωρο μετά τη δημοπρασία της παραλίας των Γλάρων που έκλεισε στο αστρονομικό ποσό των 80.000 ευρώ είδε έναν – έναν τους ενδιαφερόμενους να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Όπως αποδείχθηκε οι επιχειρηματικές κόντρες που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της Αστυνομίας δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα κακόγουστο παιχνίδι εις βάρος του Δήμου και των συμφερόντων του που τελικά κατέληξε σε φιάσκο.

Η συνεδρίαση

Όπως ανέφερε στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Ακινήτων Γ. Τσάκος το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να συνέλθει εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να υπογράψει με τον πλειοδότη τη σχετική σύμβαση.

Στο κάλεσμα που του απηύθυνε η εταιρεία ο επιχειρηματίας που προσέφερε το ποσό των 80.000 ευρώ γνωστοποίησε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του. Το ίδιο έπραξε και ο δεύτερος κατά σειρά επιχειρηματίας που προσέφερε το ποσό των 71.000 ευρώ.

Άγονη η διαδικασία

Με την κατάσταση να ξεφεύγει εκτός ελέγχων, αφού από τις 80.000 ευρώ τελικά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονομετοχικής αποφάσισε να επαναδημοπρατήσει την παραλία μέσα στην προσεχή εβδομάδα, ζητώντας παράλληλα από τον πλειοδότη των 80.000 ευρώ να καλύψει τη διαφορά που θα προκύψει από την προσφορά του νέου αναδόχου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Τσάκο ότι αν ο πλειοδότης της νέας δημοπράτησης προσφέρει για παράδειγμα 20.000 ευρώ τότε η διαφορά των 60.000 ευρώ που προκύπτει από τον προηγούμενο επιχειρηματία που απέσυρε το ενδιαφέρον του (κι εν προκειμένω τον επιχειρηματία που πρόσφερε 80.000 ευρώ), θα ζητηθεί από τον Δήμο.

Μάλιστα η διαφορά των χρημάτων που θα προκύψει θα βεβαιωθούν στην Δ.Ο.Υ. Χίου ως δημόσια έσοδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ