20.1.2020 19:49

Όποιες κι αν είναι οι διαφορές την Τετάρτη η παρουσία στην πλατεία είναι μονόδρομος

Απελευθερώνει τον κατάλογο των ομιλητών ο Παντελής Μπουγδάνος δίνοντας τελικά λόγο σε όλους τους φορείς

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η τελευταία φορά ήταν το 2016 κατά τη μεγάλη κινητοποίηση της Παγχιακής, η Χίος ενώνει δυνάμεις διεκδικώντας την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και βροντοφωνάζοντας προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη αλλαγής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με κύριο αίτημα την ακύρωση του σχεδιασμού για τη δημιουργία νέας δομής στο Αίπος αλλά και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. ως καθολική απαίτηση όχι μόνο των Καμποχώρων αλλά και ολόκληρης της Χίου, εκατοντάδες Χιώτες, αναμένεται να δώσουν δυναμικά το «παρών» σε μία κινητοποίηση που έχει ανοίξει έντονες συζητήσεις τόσο για το διεκδικητικό της πλαίσιο όσο και τα αιτήματά της.

Παρά όμως τις επιμέρους διαφορές, η παρουσία των κατοίκων του νησιού φαντάζει περισσότερο επιβεβλημένη από κάθε άλλη φορά, καθώς αυτή τη φορά η «μάχη» φαίνεται ότι θα είναι και η οριστική καθορίζοντας και το αποτέλεσμα.

Άλλαξε ο σχεδιασμός

Παρότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας ο σχεδιασμός της Περιφέρειας ήταν στην συγκέντρωση να μιλήσουν μόνο ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και οι 3 Δήμαρχοι, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με παρέμβαση του Παντελή Μπουγδάνου στον Κώστα Μουτζούρη, αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κατάλογος των ομιλητών να είναι τελικά ελεύθερος, προκειμένου να αποτυπωθεί η δυναμική της κινητοποίησης.

Έτσι στον κάθε φορέα που θα δώσει το «παρών» θα δοθεί λίγος χρόνος προκειμένου να τοποθετηθεί, αφού ο Κώστας Μουτζούρης αποδέσμευσε τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ