8.3.2013 11:54

Οπισθοχωρεί η ΔΕΥΑΧ, ενέργειες ανταρτοπόλεμου από ορισμένους Λαγκαδούσους

Κλίμα μόνιμης έντασης επιθυμούν ορισμένοι να συντηρούν στη Λαγκάδα, αφού, παρά τις ενδείξεις καλής θέλησης εκ μέρους της ΔΕΥΑΧ στην υπόθεση του Γιβαριού, επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού για να δρέψουν νικηφόρες δάφνες.

Το πρωί της Τετάρτης κατ’ εντολή του Μιχ. Φυτούση υπάλληλος της ΔΕΥΑΧ έκοψε τη σωλήνα που είναι συνδεδεμένη με την αντλία, «ως ένδειξη καλής θέλησης», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Μόλις η ενέργεια έγινε γνωστή στη Λαγκάδα ο πρώην πρόεδρος φώναξε στα μεγάφωνα ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση της πρόσφατης Λαϊκής Συνέλευσης οι κάτοικοι να ξηλώσουν τα έργα που πρόσφατα υλοποιήθηκαν. Λίγες ώρες αργότερα κάτοικοι της Λαγκάδας κάλυψαν το χαντάκι που είχε πρόσφατα δημιουργηθεί και αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωση του ο δημοτικός συνδυασμός της ΛΑ.Σ. χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των κατοίκων, «οι οποίοι, ξεπερνώντας το φόβο και τις πλάνες που καλλιεργούσαν διάφοροι παρατρεχάμενοι, έπραξαν το καθήκον τους, υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις λαϊκής συνέλευσης και αποκατέστησαν μερικώς τα αυθαίρετα έργα της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή Γιβαριού». Παράλληλα ζητά την άρση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΔΕΥΑΧ για έργα στην πηγή Γιβαριού , που βάλλουν ευθέως στο οικοσύστημα της περιοχής.

Για Ναγό

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα Λαϊκή Συνέλευση, στη Συκιάδα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα συνεργείο της ΔΕΥΑΧ σκοπεύει να μεταβεί στην περιοχή για να διαπιστώσει αν είναι εύκολα αξιοποιήσιμα τα νερά των Αγίων Αναργύρων, όπως αντιπρότειναν οι κάτοικοι. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΧ βρίσκεται ήδη σε επαφή με το μελετητή κ. Πολυμενάκο, προκειμένου να του αναθέτει ανάλογη μελέτη για τα νερά της βορειοανατολικής Χίου και πιο συγκεκριμένα του Ναγού.

Απορίας άξιο είναι γιατί στα δυο χωριά επικρατούν ξανά όσους αποφεύγουν το διάλογο και δεν τον επιδιώκουν, μεταξύ άλλων για να απαιτήσουν από τη ΔΕΥΑΧ να τους παρέχει νερό από την αφαλάτωση το δίμηνο – τρίμηνο που η παρουσία χλωριόντων είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη.

Για το θέμα διοργανώνει ανοικτή συζήτηση την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18.00 η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ