11.12.2015 10:43

Ομπρέλα προστασίας της υγείας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 2 ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 72 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Στα πλαίσια της μέριμνας  για την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας Υγιεινής το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου  ενέκρινε ομόφωνα την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη δύο θέσεων γιατρών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών των δύο σταθμών (Παιδικού και Βρεφικού) και των 72 υπαλλήλων του οργανισμού.

Τα παιδιά

Ο πρόεδρος Παντελής Καμπούρης επισήμανε ότι το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά  πέρσι και χαρακτήρισε  αναγκαία την παρουσία γιατρού στους σταθμούς, επειδή  είναι πολλά τα παιδιά.

«Μία φορά την εβδομάδα θα ελέγχονται όλα, για να προλαμβάνεται η τυχόν  εξάπλωση ασθενειών.  Όπου  είναι  απαραίτητο θα παρέχεται περίθαλψη και θα ενημερώνονται οι γονείς για την εξέλιξη της υγείας τους. Με την τακτική αυτή βελτιώνεται η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του Νομικού Προσώπου».

Θα  επιδιωχθεί συνεργασία με ομάδα γιατρών, όπως έγινε την περίοδο 2014 - 2015, η οποία μάλιστα θα επεκταθεί από επτά σε έντεκα μήνες. Η πίστωση θα αυξηθεί  από 11.000 σε 14.000 ευρώ, για να καλυφθούν οι πέντε επιπλέον μήνες την επέκτασης του προγράμματος.

Οι υπάλληλοι

Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους υπαλλήλους θα πραγματοποιείται από  γιατρό Παθολόγο ή  άλλης  κατάλληλης ειδικότητας. Η πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και θα υπάρξει επικοινωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο, με την παράκληση  να γνωστοποιήσει ποια από τα μέλη του έχουν την ειδικότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ