5.5.2014 17:05

Ομόφωνο «ναι» στην επέκταση των πεζοδρομίων

ΜΕ 900.000 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Ομόφωνη έγκριση να δημοπρατηθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομιών του βόρειου και νότιου τμήματος της προκυμαίας Χίου έλαβε χθες η Λιμενική Επιτροπή, εξασφαλίζοντας μάλιστα πιστώσεις για το 2014 ύψους 350.000 ευρώ επί συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει δύο τμήματα:

·         Το τμήμα της βόρειας προκυμαίας της οδού Νεωρείων – από την πλευρά των καταστημάτων.

·         Το τμήμα της προκυμαίας (Λεωφόρος Αιγαίου) από τη διασταύρωση της οδού Κουντουριώτη έως το ξενοδοχείο «Χανδρής», από την πλευρά των καταστημάτων.

Βασική ιδέα της παρέμβασης, σαν πρώτο βήμα για το σκοπό αυτό,  αποτελεί ο περιορισμός του χώρου, που διατίθεται για τη στάθμευση των οχημάτων και η ταυτόχρονη αύξηση του χώρου  για την κίνηση και τη στάση των πεζών.

Χαρακτηριστικό της είναι, η αποθάρρυνση της διέλευσης και της στάσης των εποχουμένων και η σταδιακή απόδοση του χώρου στους πεζούς, κατά κύριο λόγο.

Στηρίζεται στη βασική ιδέα, του διπλασιασμού της επιφάνειάς τους μαζί με την αισθητική τους αναβάθμιση, ως πρώτο βήμα για την ανάκτηση, όσο αυτό είναι εφικτό, της αισθητικής που ιστορικά αποδεδειγμένα, χαρακτήριζε το λιμάνι της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ