20.3.2014 14:22

Ομόφωνη καταδίκη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η νέα πολύνεκρη τραγωδία που στοίχησε τη ζωή σε μετανάστες βρέθηκε στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου που με αφορμή το τραγικό συμβάν εξέδωσε ψήφισμα.

«Η πολύνεκρη νέα τραγωδία είναι ένα ακόμα επεισόδιο του δράματος που ζούμε στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει το σώμα σημειώνοντας παράλληλα ότι:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκτιμά, ότι είναι σημαντικό να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας για το ζήτημα και να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας σε μία πολιτική ασύλου που δεν θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια μεταναστευτική πολιτική τέτοια που θα συμφιλιώσει τις αγωνίες και τα θεμιτά συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών, που θα είναι πολιτική για τον άνθρωπο αλλά και πολιτική που δεν θα εξουθενώνει τη χώρα υποδοχής.

Παράλληλα, είναι η ώρα να τεθεί ακόμα πιο έντονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου ΙΙ και να δοθεί το δικαίωμα οι πρόσφυγες να επιλέγουν τη χώρα από την οποία θα ζητήσουν άσυλο και όχι να στοιβάζονται στη χώρα που φτάνουν πρώτα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ