24.3.2016 11:32

Ομήρειο σε ρόλο ΔΗΠΕΘΕ

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η απόφαση για την οριστική λύση και εκκαθάριση του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει αργά το βράδυ της Τετάρτης τον ορισμό ορκωτών λογιστών.

Τα χρέη

Στην απόφαση να πέσει η αυλαία του Θεάτρου  οδήγησε η συσσώρευση ανεξόφλητων υποχρεώσεων κυρίως την τετραετία 2011 – 2015, που ανέρχονται σε 120.000 ευρώ, συν των οφειλών στο ΤΣΜΕΔΕ συνολικού ύψους 90.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Στα παραπάνω μάλιστα έρχεται να προστεθεί και δάνειο 200.000 ευρώ που έλαβε  το ΔΗΠΕΘΕ από τράπεζα, με εγγυητή τον Δήμο, το οποίο εξέπεσε και πλέον οφείλεται στον Δήμο.

Η πρόθεση πάντως της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη λύση της Επιχείρησης προσέκρουσε στις αντιδράσεις των αντιπολιτεύσεων με τον Τ. Τύμπα να σημειώνει στο τέλος της τοποθέτησής του ότι προτίθεται και ο ίδιος ατομικά να παρέμβει για το καλό του θεάτρου.

«Εξαιτίας του ότι γνωρίζω τον κ. Μπαλτά, λόγω συναδελφικής σχέσης από χρόνια, εάν ο Δήμαρχος καταβάλει προσπάθεια να περιγράψει ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ορθοποδήσει το Θέατρο, τότε θα στείλω κι εγώ μία επιστολή που θα τον εκλιπαρώ να παρέμβει, και να κατανοήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Θεάτρου», είπε ο κ. Τύμπας. 

«Που ήσασταν τόσο καιρό; Τελευταία στιγμή ερχόμαστε εδώ και λέμε για προσωπικές παρεμβάσεις στον Υπουργό;» διερωτήθηκε ο Μ. Βουρνούς λέγοντας ότι αν το Υπουργείο θέλει να βοηθήσει τότε να στηρίξει το Ομήρειο που θα αναλάβει τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και στον Υπουργού Α. Μπαλτά λέγοντας ότι κοροίδεψε ακόμα και τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ακόμα και την ύστατη δεν δέχθηκε να υπάρξει συνάντηση για το θέμα. 

Ο Π. Λαμπρινούδης στάθηκε στο γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι προσφορές των Ορκωτών Λογιστών, πριν την απόφαση για λύση και εκκαθάριση της εταιρίας. 

Πάντως στο σκεπτικό του Δημάρχου Μ. Βουρνού συνηγόρησαν τόσο ο Μιχάλης Φυτούσης, όσο και ο Μ. Κοντούδης που διαχώρισαν τη στάση τους από τον συνδυασμό τους.

Η απόφαση

Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η λύση του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, ο ορισμός εκκαθαριστών ορκωτών λογιστών που πλέον θα αποτελούν και τη νέα διοίκηση του Θεάτρου, καθώς και την ανάληψη των δραστηριοτήτων από το «Ομήρειο».

Σε ότι αφορά τους δύο υπαλλήλους του ΔΗΠΕΘΕ δηλαδή του δύο τεχνικούς Θ. Αργυρούδη και Κ. Μπελόκα, ο μεν πρώτος θα μεταφερθεί στο Λιμενικό Ταμείο Χίου ενώ ο δεύτερος στο Ομήρειο.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων αποφασίστηκε η ανάληψη του χρέους των 90.000 ευρώ προς το ΤΣΜΕΔΕ από τον Δήμο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ