22.9.2016 15:51

Ομάδα Ενηλίκων με αναπτυξιακές δυσκολίες στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Ένα νέο τμήμα Ενηλίκων με αναπτυξιακές δυσκολίες  εγκαινιάζει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και αφορά τη λειτουργία ομάδας ενηλίκων με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες και πιο συγκεκριμένα, ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν μαζί με τους θεραπευτές του τμήματος Ψυχικής Υγείας του Κέντρου,   πάνω στους βασικούς λειτουργικούς τομείς της ζωής του ατόμου όπως είναι η καθημερινότητα (αυτοφροντίδα, ένδυση - απόδυση, ατομική υγιεινή, οργάνωση προσωπικού χώρου, κυκλοφοριακή αγωγή), παραγωγή-εργασία (οικιακές εργασίες, διαχείριση χρημάτων, χρήση τεχνολογίας), ψυχαγωγία( διαχείριση ελεύθερου χρόνου, χόμπυ, οργάνωση προσωπικού χρονοδιαγράμματος) και κοινωνικές Δεξιότητες (λεκτική-εξωλεκτική επικοινωνία,κατανόηση-τήρηση κοινωνικών κανόνων).

 Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ομάδα θα κυμαίνεται από 2 έως 6 άτομα. Η σύνθεση των ομάδων θα προκύψει ανάλογα με την ηλικία, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

 Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, ημέρα Παρασκευή στις 18:30 και θα έχει διάρκεια 1,5 ώρα. Ο κύκλος των συναντήσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017. 

 Οι συναντήσεις θα γίνονται  στα γραφεία της δομής, Εγκρεμού 30, Χίος. Θα υπάρχουν και συναντήσεις που το πρόγραμμα θα είναι εξωτερικό.

 Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Θα ακολουθήσει εκτίμηση των δεξιοτήτων των ενδιαφερόμενων πριν την ένταξή τους στην ομάδα. 

 Συντονιστής: Αλαίσκας Θωμάς, εργοθεραπευτής.

 Πληροφορίες: Καθημερινά: 9.00 - 21.00, τηλ. : 22710-20000 (εσωτερική γραμμή 3), κ. Αυγουστάκης Χάρης.

 

Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.)ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ