24.4.2013 9:17

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο “Effect” για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης

Ολοκληρώθηκε χθες από την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών με τη συμμετοχή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Στις εργασίες του σεμιναρίου στη Χίο, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου  Κωνσταντίνος Γανιάρης, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Περιφερειακού Ταμείου και του Δήμου Χίου, ενώ στις αντίστοιχες που προηγήθηκαν στη Λέσβο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μάρκου και ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Περιφερειακού Ταμείου και του Δήμου Λέσβου.
Η όλη εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «EFFECT: Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στο οποίο η ΠΒΑ και το ΚΑΠΕ είναι εταίροι επιφορτισμένοι με δράσεις που αφορούν τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.
Το σεμινάριο απευθυνόταν σε Δημάρχους και στελέχη Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και γενικότερα στελεχών με αρμοδιότητα την δημοπράτηση Έργων και Προμηθειών, καθώς υπογραφής των σχετικών συμβάσεων. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση και καθοδήγηση στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε συμβάσεις δημόσιων προμηθειών.  Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τη μεθοδολογία εφαρμογής κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε τεύχη δημοπράτησης δημόσιων έργων και προμηθειών καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών, χρήσιμες συμβουλές, έξυπνες ιδέες και εργαλεία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη της Τοπικής Ομάδας Εργασίας (local focus group) για την προώθηση των ενεργειακά αποδοτικών προμηθειών στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Από τους εισηγητές θα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν:
Θεσμικό πλαίσιο (Ευρωπαϊκό και εθνικό)
Βασικά εμπόδια στην εκτέλεση ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών
Καλές Πρακτικές Ενεργειακά Αποδοτικών Προμηθειών
Κριτήρια Αξιολόγησης Ενεργειακής Απόδοσης Δημοσίων Προμηθειών
Προκλήσεις και Εμπόδια

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ